Λίμνη: Ο αέρας στέλνει τις φλόγες στα καμμένα – Καλύτερη η εικόνα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Λίμνη: Ο αέρας στέλνει τις φλόγες στα καμμένα – Καλύτερη η εικόνα!

Ελπίδες να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια που καίει από το Σάββατο το μεσημέρι - Αν και όλη τη νύχτα υπήρχε μεγάλη αγωνία μήπως ο αέρα στρέψει τις φλόγες προς τη Λίμνη τελικά αυτό δεν συνέβη και η εικόνα είναι καλύτερη...

Από το πρωί οι άνεμοι έπεσαν και το σημαντικότερο είναι πως ο άνεμος από το ξημέρωμα είναι νότιος με αποτέλεσμα οι φλόγες να έχουν αλλάξει κατεύθυνση και το μέτωπο ουσιαστικά να κινείται προς τα καμμένα.

Ωστόσο η μάχη δεν είναι εύκολη. Το μέτωπο καίει αυτή την ώρα σε πολύ δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων.

Έτσι η μάχη δίδεται απ' τα εναέρια μέσα και κυρίως από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που μπορούν να κάνουν “χειρουργικές” ρίξεις στη δύσβατη περιοχή.

Στην περιοχή παραμένει ισχυρότατη δύναμη της πυροσβεστικής ενώ από τη νύχτα προστέθηκαν και νέα βαρέα ερπυστριοφόρα μηχανήματα που θα συμβάλουν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης προστασίας γύρω από την κωμόπολη της Λίμνης.

Για κάθε ενδεχόμενο στην περιοχή παραμένει και το πλοίο που έχει δέσει στο λιμάνι για να βρουν εκεί, εάν χρειαστεί, καταφύγιο οι κάτοικοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 
Βόρεια Εύβοια: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη - Τεράστια καταστροφή - Η πύρινη λαίλαπα απειλεί το λύκειο του χωριού - Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια - Κάηκαν ξενοδοχειακή μονάδα, εξοχική κατοικία, ταβέρνα και αποθήκες (ΒΙΝΤΕΟ) 

Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν και την Αθήνα! (ΦΩΤΟ)
 
Βόρεια Εύβοια: «Κόλαση» φωτιάς στη Φαράκλα! Οι φλόγες έφτασαν στη Λίμνη - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA