Παρουσία του Αριστείδη Φλώρου η δίκη για τη στυγερή δολοφονία Ζαφειρόπουλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παρουσία του Αριστείδη Φλώρου η δίκη για τη στυγερή δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Με βασικό μάρτυρα τον Αριστείδη Φλώρο της Energa που είχε αποφυλακιστεί παράνομα από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ τα ρεπορτάζ) εκφωνήθηκε το πρωί της Τετάρτης (19-09-2018) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη σε πρώτο βαθμό για την εν ψυχρώ δολοφονία μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου...

Ο εκλιπών θα παρίστατο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου στο δικαστήριο όπου εν τέλει καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός για την απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου με τον οποίο φέρεται ότι βρίσκονταν σε αντιδικία εξ' αιτίας του σκανδάλου της Energa. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως έχει γίνει σήμερα γνωστό, που Αλβανοί εμπλεκόμενοι στην απόπειρα δολοφονίας φέρεται πώς ζητούσαν πολλά χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο για να αναιρέσουν τις καταδικαστικές τους καταθέσεις.

Τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης υπήρξε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος όταν δεν ενέδωσε στις πιέσεις των εκβιαστών εκτελέστηκε μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017 στην οδό Ασκληπιού κοντά στη ΓΑΔΑ.

Η δίκη διακόπηκε χωρίς να μπει στην ουσία για τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς κάποιοι από τους 5 αλλοδαπούς κατηγορουμένους δεν είχαν δικηγόρο, γεγονός που σημαίνει ότι το δικαστήριο οφείλει να τους διορίσει αυτεπαγγέλτως συνήγορο υπεράσπισης.

Στη δίκη παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους Μάκη Βορίδη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλη Αλεξανδρή, κ.ά.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται είναι οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους και συγκεκριμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε. Οι υπόλοιποι με δήλωσή τους προς το δικαστήριο γνωστοποιήσαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA