Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Στη φυλακή η καθαρίστρια και ελεύθερος με αναστολή ο Χαλκιδέος «μαϊμού» αστυνομικός με το πλαστό απολυτήριο Λυκείου - Αθώα για το ίδιο αδίκημα και δικαστική υπάλληλος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Στη φυλακή η καθαρίστρια και ελεύθερος με αναστολή ο Χαλκιδέος «μαϊμού» αστυνομικός με το πλαστό απολυτήριο Λυκείου - Αθώα για το ίδιο αδίκημα και δικαστική υπάλληλος!

Τα δύο πρόσωπα της Δικαιοσύνης που απεικονίζουν την πικρή πραγματικότητα που επικρατεί - Για την ίδια πράξη οι δικαστές της Λάρισας καταδίκασαν σε 10ετή κάθειρξη και οδήγησαν στην φυλακή μια φτωχή καθαρίστρια, και άλλοι δικαστές άφησαν ελεύθερους άλλους κατηγορούμενους με αναστολή ή αθώωσαν κάποιους άλλους! Μη ξεχνάμε φυσικά και την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου που είχε αποφυλακιστεί παράνομα και με πλαστά έγγραφα από τους δικαστικούς λειτουργούς της Χαλκίδας...

Ήταν τον Οκτώβριο του 2017, όταν το EviaZoom.gr αποκάλυψε την υπόθεση με τον Χαλκιδέο που έγινε αστυνομικός με πλαστό απολυτήριο Λυκείου. (δείτε ΕΔΩ, και ΕΔΩ τα σχετικά ρεπορτάζ που είχαν δημοσιευτεί).

Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του ατομικού του φακέλου, διαπιστώθηκε ότι την ημερομηνία κατάταξης του, ήτοι την 19.6.1995, κατέθεσε αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας το μη γνήσιο επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του 642/9.9.1992 απολυτηρίου Λυκείου της Ευριπίου Σχολής.

Σύμφωνα με τα 417/21.9.2016 και 467/21.10.2016 έγγραφα του 3ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας, ύστερα από διενεργηθέντα έλεγχο στο επίσημο αρχείο του Ιδιωτικού Λυκείου Ευριπίου Σχολής, που τηρείται στο ως άνω Λύκειο, προέκυψε ότι δεν έχει εκδοθεί απολυτήριος τίτλος στο όνομα του εν θέματι και ειδικότερα διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:
 
α) Ο αριθμός Μητρώου μαθητή του εν θέματι Αρχιφύλακα, που αναγράφεται στο επίσημο Μητρώο μαθητών της σχολής είναι 302 και όχι 153, όπως αναγράφεται στο επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του 642/9.9.1992 απολυτηρίου της Ευριπίου Σχολής, που κατέθεσε για την κατάταξη του,
 
β) στο επίσημο Βιβλίο Πρωτοκόλλου της σχολής δε βρέθηκε εξερχόμενο απολυτήριο με αριθμό πρωτοκόλλου «642», όπως εμφαίνεται στο κατατεθέν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του 642/9.9.1992 απολυτηρίου της Ευριπίου Σχολής,
 
γ) οι βαθμοί που αναγράφονται στο κατατεθέν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του 642/9.9.1992 απολυτηρίου της Ευριπίου Σχολής, δεν είναι ίδιοι με αυτούς που αναγράφονται στο επίσημο Μητρώο μαθητών της Σχολής, όπου φαίνεται ότι ο εν θέματι παραπέμπεται σε δύο μαθήματα στις επαναληπτικές εξετάσεις του Φεβρουαρίου 1993 και δεν απολύεται.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έγινε η δίκη όπου ο Χαλκιδέος καταδικάστηκε πρωτόδικα, ωστόσο το δικαστήριο χορήγησε αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Αθώα η δικαστική υπάλληλος με το πλαστό πτυχίο της Νομικής

Δικαστική υπάλληλος στα Χανιά ομολόγησε πως πλαστογράφησε το πτυχίο της Νομικής,  το οποίο της επέτρεψε να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης.

«Ένοιωθα μειονεκτικά. Έβλεπα να έρχονται άλλοι με πτυχία και να με ρωτάνε για όλα. Δεν έκανα απάτη για χρήματα. Καλύτερα να με σκοτώσετε από το να μου καταλογίσετε αυτό».

«Εξεπλάγην όταν έμαθα το συμβάν» είπε, στην αγόρευσή του, ο Εισαγγελέας. Τελικά, το δικαστήριο αθώωσε τη δικαστική υπάλληλο και την απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Τέτοιες παρεμφερείς δικαστικές υποθέσεις είναι δεκάδες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA