Συνέδριο Δικαιοσύνης στη Χαλκίδα: Η αιφνίδια επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και η αδικαιολόγητη απουσία των Εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνέδριο Δικαιοσύνης στη Χαλκίδα: Η αιφνίδια επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και η αδικαιολόγητη απουσία των Εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και όχι μόνο...

Έλαμψαν διά της απουσίας τους ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου και οι υφιστάμενοι του, Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, από το 6ο Συνέδριο Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου που διεξήχθη στη Χαλκίδα και στο οποίο ήταν συντονιστής ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας το πρωί του Σαββάτου (10-11-2018), (δείτε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ και τις δηλώσεις).

Σε ένα τέτοιο συνέδριο που διεξήχθη για πρώτη φορά στη Χαλκίδα με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Δικαιοσύνης, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που ήρθε να παρακολουθήσει το Σάββατο ακόμη και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τις νέες μεταρρυθμίσεις σε θέματα του Οικογενειακού Δικαίου που θα εφαρμόζονται στα Ελληνικά Δικαστήρια, δεν έδωσε το «παρών» ούτε ένας Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, -οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν μεγάλη εμπειρία-, κάτι που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και δείχνει αν μη τι άλλο και ασέβεια στους ομιλητές και στο ίδιο το συνέδριο που αφορούσε την Δικαιοσύνη.

Σε αντίθεση με τον απόντα Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, έδωσε το «παρών» από νωρίς ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, Λάμπρος Σοφουλάκης, ο οποίος και εκπροσώπησε τους συναδέλφους του στο Εφετείο Εύβοιας.

Click for more: Στη Χαλκίδα ο Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Αποκλειστικές δηλώσεις στο EviaZoom.gr (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) 

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της κ. Δημητρίου στη Χαλκίδα δεν είχε γνωστοποιηθεί και ήταν αιφνίδια, καθώς το προηγούμενο βράδυ βρισκόταν εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βιέννη για άλλο συνέδριο.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr, με την κ. Δημητρίου να ρωτάει τον κ. Σοφουλάκη «οι δικοί μας που είναι;...», εννοώντας προφανώς τους Εισαγγελείς που υπηρετούν στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, και τον κ. Σοφουλάκη να απαντά: «θα τους φέρω τώρα...», αλλά στο χώρο, Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου δεν υπήρχαν.
Πολύ αργότερα μόλις έγινε γνωστό ότι βρισκόταν στο ξενοδοχείο η κ. Δημητρίου, «έτρεξαν» κάποιοι Εισαγγελείς άρον - άρον στο ξενοδοχείο «Lucy Hotel» για να δείξουν ότι ήταν εκεί.

Όπως θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ η δυσαρέσκεια της κ.Δημητρίου ήταν εμφανής:

Οι μοναδικοί που έδωσαν το «παρών» το πρωί του Σαββάτου, από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ήταν 6-7 Δικαστές, ανάμεσα τους και η Πρόεδρος Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Φλετούρη. Από νωρίς ήταν εκεί και η Πρόεδρος Εφετών Εύβοιας, Αθανασία Φραγκάλα.
Οι Δικαστές του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που έδωσαν το «παρών»...
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο στο EviaZoom.gr για ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο, με την ίδια μάλιστα να κρατά και σημειώσεις την ώρα που παρακολουθούσε το συνέδριο, δείχνοντας και το καλό παράδειγμα, παρόλο τις άρτιες και τεράστιες γνώσεις που έχει ως πρώτη Εισαγγελέας της Χώρας. 
Στο συγκεκριμένο Συνέδριο βρέθηκαν νυν και πρώην Αρεοπαγίτες όπως ο Ιωάννης Τέντες, ενώ ομιλητής μαζί με τον κ. Πέππα ήταν και ο πρώην Πρόεδρος Εφετών Εύβοιας, Χρήστος Κατσιάνης ο οποίος έχει μετατεθεί στο Εφετείο Αθηνών. Οι άλλοι δύο συνομιλητές τους ήταν ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τροκάνας και ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Νίκος Κουμουτζής.

Δείτε ξανά στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τα όσα δήλωσαν, αποκλειστικά, στο EviaZoom.gr, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA