Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Λυκουρέζος - Συνελήφθη και δεύτερος δικηγόρος - Εμπλέκεται και ο Φλώρος που αποφυλακίστηκε παράνομα στη Χαλκίδα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Λυκουρέζος - Συνελήφθη και δεύτερος δικηγόρος - Εμπλέκεται και ο Φλώρος που αποφυλακίστηκε παράνομα στη Χαλκίδα!

Προθεσμία για να απολογηθούν την Μεγάλη Δευτέρα (22-04-2019) ζήτησαν και έλαβαν από τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή Αθηνών που ερευνά την υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών» οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν μετά από εντάλματα για εμπλοκή τους στην υπόθεση...

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ για την σύλληψη τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του Ανακριτή.

Στο ένταλμα του Ανακριτή, αποδίδονται στους δύο δικηγόρους οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου που ενώ είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της Energa, αφέθηκε ελεύθερος παράνομα, πριν λίγους μήνες, με απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Μετά τον σάλο από τα δημοσιεύματα ακολούθησε η έφεση του Αρείου Πάγου και η μεταμεσονύχτια δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας για να ακυρωθεί η παράνομη απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση Φλώρου

Ήδη, για την υπόθεση της δράσης του κυκλώματος, έχουν βρεθεί στη φυλακή άλλοι δύο δικηγόροι. Μία 45χρονη δικηγόρος που προέκυψε να είχε στενή σχέση με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας», βαρυποινίτη Αλβανικής υπηκοότητας και ο 65χρονος πρώην δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση της ποινικής εμπλοκής των τριών ανδρών δικηγόρων, που βρίσκονται υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, φαίνεται να έχει η υπόθεση της εταιρίας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας του Φλώρου, που ξεκίνησε να ερευνάται το 2011, για την οποία ο επιχειρηματίας έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, τον Φεβρουάριο του 2017. Καταλυτικό ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η δολοφονία του, εκ των συνηγόρων του Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Αρ. Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι τόσο ο συλληφθείς δικηγόρος όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη
«Μαφία των Φυλακών».

«Στην πρώτη τους συνάντηση, που έγινε κάπου μέσα στον Ιούνιο, ο Αντωνόπουλος είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι από τότε και στο εξής, για όσα έχουν να κάνουν με την υπόθεσή του θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του Λ.Α. και του Π.Θ. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις του Μιχάλη με τον Λ.Α. και τον Π.Θ.

Στην επόμενη από αυτή τη συνάντηση που μόλις σας περιέγραψα, ο Λ.Α. είπε χαρακτηριστικά στον Μιχάλη, όπως μου τα μετέφερε ο Μιχάλης, «ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο Μιχάλης μου το μετέφερε αυτό και πραγματικά έμεινα άναυδος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση.
 
Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη» περιγράφει χαρακτηριστικά.

Τα λεγόμενά του έχουν επιβεβαιώσει και άλλοι μάρτυρες, όπως ο εκ των δικηγόρους του Ηλ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος καταθέτοντας, έχει αναφερθεί σε συνομιλία του με το Μιχ. Ζαφειρόπουλο για τις επίμαχες συναντήσεις: «Με πήρε (σ.σ. Ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος) την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ.Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι καταθέσεις που οδήγησαν στο «δέσιμο» των στοιχείων. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, όπου το όνομα του ποινικολόγου αναφέρεται αρκετές φορές. 

Πρόκειται κυρίως για συνομιλίες του προφυλακισμένου δικηγόρου Γ. Αντωνοπουλου με το φερόμενο ως εγκέφαλο της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών». 

Από τα όσα έχουν καταγραφεί, φαίνεται πως ορισμένοι από τους Αλβανούς κρατούμενους συχνά ζητούσαν χάρες από το γνωστό ποινικολόγο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA