Κλεμμένα αυτοκίνητα σε συνεργείο στο Βασιλικό: Είχε συλληφθεί και το 2017 για κλεμμένο όχημα ο 41χρονος φανοποιός - Μιλάει στο EviaZoom.gr και δηλώνει αθώος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κλεμμένα αυτοκίνητα σε συνεργείο στο Βασιλικό: Είχε συλληφθεί και το 2017 για κλεμμένο όχημα ο 41χρονος φανοποιός - Μιλάει στο EviaZoom.gr και δηλώνει αθώος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως έγραψε πριν λίγες μέρες το EviaZoom.gr, την Τρίτη (26-11-2019) οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας εντόπισαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα σε συνεργείο αυτοκινήτων που βρίσκεται στο Βασιλικό Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ)...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από την Αττική και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ βρέθηκαν επίσης 30 κεντρικές ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου αυτοκινήτων διαφόρων εταιρειών (εγκέφαλοι), η προέλευση των οποίων διερευνάται, και ένα έγγραφο με τέλη κυκλοφορίας που αφορά κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αττική.

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr, πρόκειται για δύο αυτοκίνητα, μάρκας Golf του 2000 και Audi του 2005.

Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά του 41χρονου ιδιοκτήτη και του 38χρονου υπαλλήλου του, χωρίς να υπάρχει κάποια σύλληψη επειδή είχαν παρέλθει τα χρονικά όρια του αυτοφώρου.

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr, ο 41χρονος φανοποιός που διατηρεί, εδώ και πολλά χρόνια, το συγκεκριμένο συνεργείο στη περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας, είχε συλληφθεί το 2017 από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας για υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, μάρκας Hyundai. (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ με τα αποκλειστικά πλάνα).

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λίγες μέρες πριν από τον Κορυδαλλό Αττικής, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του είχε τοποθετήσει στο όχημα σύστημα εντοπισμού, το λεγόμενο GPS, το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς στο φανοποιείο του 39χρονου, - τότε-, φανοποιού.
Το κλεμμένο HYUNDAI...

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο φανοποιείο και εντόπισαν το κλεμμένο όχημα, το οποίο όμως ήταν διαλυμένο, καθώς έλειπαν οι πόρτες, τα παράθυρα και άλλα ανταλλακτικά.

Μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερος και για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Το δικαστήριο ακόμα δεν έχει γίνει...

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΛΕΜΜΕΝΟ HYUNDAI
 
Δύο χρόνια μετά βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα...

Ο 41χρονος φανοποιός μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr, για τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα που βρήκε η Ασφάλεια Χαλκίδας, αλλά και για το κλεμμένο όχημα που βρέθηκε το 2017.

Δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κλοπές και δίνει μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα για τα όσα συνέβησαν, ενώ η παράκληση του ήταν να μην δημοσιευτούν τα στοιχεία της επιχείρησης του και το ονοματεπώνυμο του.

Ο Μ.Κ. τόνισε τα εξής:

«Ήρθε η Ασφάλεια και έκανε απλά έναν έλεγχο. Απότι μου είπανε κάνανε κάποιους ελέγχους στα μαγαζιά που έχουνε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Και ήρθανε από εδώ. Κάποια από τα παιδιά τα γνωρίζω από την Ασφάλεια και τους λέω κοιτάξτε ότι θέλετε σε όλο το μαγαζί και σε όλα τα αυτοκίνητα. Κατά την διάρκεια του ελέγχου με πήρανε τηλέφωνο και έφυγα πήγα Αθήνα για κάποιες δουλειές που είχα και είχε μείνει πίσω ο υπάλληλος μου».

Για το κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Golf του 2000 που βρέθηκε, ανέφερε:

«Το ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που βρήκαν ήταν μάρκας Golf του 2000 και το βρήκαν έξω από το μαγαζί. Είναι εδώ και ένα χρόνο παρατημένο και ξεκλείδωτο πάνω στο δρόμο στα 50 μέτρα. Ήταν ξηλωμένο και ερείπιο με τον αριθμό πλαισίου πάνω. Το είχε παρατήσει κάποιος. Δεν ήταν ούτε σκεπασμένο, ούτε καλυμμένο ενώ ήταν και ανοιχτό, ούτε καν κλειδωμένο. Όποιος θέλει αφήνει ένα αυτοκίνητο, αφήνει οτιδήποτε σε αυτό το σημείο. 

Τελικά δεν το αναζήτησε κανένας και το είχα παρατημένο μαζί με τα δικά μου αυτοκίνητα, άλλα οχήματα πελατών που δεν τα έχουν φτιάξει ποτέ που αφήνω στο συγκεκριμένο σημείο. Λέω όποιος είναι θα το αναζητήσει το αυτοκίνητο. Βάσει λογικής αν ήξερα ότι είναι κλεμμένο θα το άφηνα έξω και δεν θα είχα κόψει τουλάχιστον τον αριθμό πλαισίου; Αν ήξερα ότι είναι κλεμμένο θα το είχα κόψει με ένα τροχό, η δουλειά μου είναι, θα το είχα πετάξει και δεν θα ήξερε κανείς τίποτα. Τον ρώτησαν τον υπάλληλο μου και δεν ήξερε τι είναι αυτό το το πράγμα. Τους είπε να μιλήσετε με τον ιδιοκτήτη. Απλά πήγε στην αστυνομία και υπόγραψε ότι βρέθηκε αυτό και αυτό και τίποτα άλλο. Εμένα δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο να με ρωτήσει πως βρέθηκε εκεί».

Για το άλλο κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Audi του 2005 που βρέθηκε, τόνισε:

«Πήγαν να κάνουν έλεγχο σε μία αποθήκη που έχω στα 500 μέτρα, 1χλμ περίπου, δίπλα από το μαγαζί. Είναι μία αποθήκη που έχω κάποια πράγματα εκεί. Το άλλο αυτοκίνητο το είχα στο προαύλιο χώρο που έχει πόρτα κανονικά. 


Τι είχε γίνει... Εγώ έχω ένα φίλο από την Αθήνα που του έχω φτιάξει πάρα πολλά αυτοκίνητα. Αυτός αγοράζει χτυπημένα αυτοκίνητα, τα φτιάχνει, τα πουλάει. Του είχαν κλέψει ένα Audi το 2014 και το βρήκε πριν δύο χρόνια περίπου. Το βρήκε μέσω ενός γνωστού, δεν ξέρω που το βρήκε. 

Αυτό το παλικάρι όμως είναι ανάπηρο σε καροτσάκι να φανταστείτε και κάνει πρωταθλητισμό με βάρη. Εκείνη την περίοδο ήταν στο εξωτερικό για αγώνες. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει "βρήκε ένας φίλος το αυτοκίνητο δεν έχω χώρο να το φέρω πάνω;" και του λέω "φέρτο θα το βάλω στην αποθήκη σε μία άκρη και όταν θα ανέβεις με το καλό έρχεσαι το παίρνεις".

Το στέλνει με ένα γερανό το αυτοκίνητο και απλά το άφησα μέσα στην αποθήκη με κλειστή την πόρτα για να μην το πειράξουν το αμάξι. Βέβαια του λείπανε πράγματα, μηχανή, σασμάν, φανάρια έλειπαν... Κατά διαστήματα τον έπαιρνα τηλέφωνο και τον ρώταγα πότε θα έρθει να το πάρει. "Ναι θα έρθω έχω κάτι προβλήματα υγείας μου έλεγε".

Οι αστυνομικοί λοιπόν λένε στον υπάλληλο να πάνε να κάνουν μία έρευνα στην αποθήκη. Πάνε εκεί και βρίσκουν το Audi και ο υπάλληλος τους είπε ότι είναι ενός φίλου. Τον αριθμό πλαισίου τον είχαν χαλάσει... Βρήκανε ένα σήμα κυκλοφορίας στο τζάμι και την πινακίδα. Τα διασταυρώσανε και βρέθηκε ότι είναι κλεμμένο το αυτοκίνητο. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι είναι κλεμμένο το αυτοκίνητο. Παίρνω κατευθείαν τον ιδιοκτήτη τηλέφωνο και τον ρωτάω το αυτοκίνητο που μου έχεις φέρει το έχεις δηλώσει ότι το βρήκες; Μου λέει "όχι γιατί γύρισα μετά από κανα δύο μήνες από το εξωτερικό και το ξέχασα, ωχ γαμώτο κάτσε να πάρω τηλέφωνο".

Πήρε τηλέφωνο και μίλησε με την Ασφάλεια που ήταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και τους λέει "ναι το αυτοκίνητο είναι δικό μου, το είχαν κλέψει, το βρήκα και δεν είχα που να το πάω και το άφησα στα παιδιά". "Εντάξει" του είπαν οι αστυνομικοί "θα σας καλέσουμε κάποια στιγμή για μία κατάθεση" του είπαν. Δεν υπάρχει κλοπή. Εγώ έχω ξεμπλέξει με το συγκεκριμένο θέμα».

Για το κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai που βρέθηκε το 2017, δήλωσε:

«Εκεί πιάστηκα μαλάκας εντελώς να σας το πω έξω από τα δόντια. Ήταν ένα Hyundai το οποίο το έφεραν κάποιοι γύφτοι που πέρασαν από εδώ απογευματινές ώρες γύρω στις 19:00 που έκλεινα. Το αμάξι το έφεραν με ξένες πινακίδες με τα κλειδιά του κανονικά, χωρίς να είναι παραβιασμένο. Και τους λέω "γιατί το πουλάτε το αυτοκίνητο" και μου λένε "το πουλάμε γιατί δεν μπορούμε να το εκτελωνίσουμε, έχει πρόβλημα με τα χαρτιά του, είναι από το εξωτερικό θες να το πάρεις με 500 ευρώ;" Λέω άμα είναι για 500 ευρώ να το πάρουμε το αυτοκίνητο, δεν ήταν για κυκλοφορία, ήταν για ανταλλακτικά. Θα το λύσω και θα βγάλω μεροκάματο. Θα έβγαζα 3.000 ευρώ. "Τους λέω πάρτε τα λεφτά...".

Δεν υπήρχε παραβίαση στο αυτοκίνητο, είχε ένα GPS. Όντως ήταν κλεμμένο το αυτοκίνητο, το είχαν κλέψει οι τύποι δύο μέρες πριν από τον Κορυδαλλό. Δεν έχει γίνει ακόμα το δικαστήριο. Είμαι κατηγορούμενος σαν κλεπταδόχος όχι για την κλοπή. Εγώ ισχυρίζομαι ότι δεν ήξερα ότι είναι κλεμμένο».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA