Νεκρός και ο βασικός µάρτυρας της υπόθεσης «Noor 1» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Νεκρός και ο βασικός µάρτυρας της υπόθεσης «Noor 1»

Και 9ος αιφνίδιος όσο και µυστηριώδης θάνατος βασικού µάρτυρα στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor1», ο οποίος, αν και συνδεόταν στενά µε πρωταγωνιστές της δυσώδους ιστορίας, δεν ερευνήθηκε ποτέ όπως έπρεπε από τις αρχές...

Nεκρός είναι και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Οντάριο του Καναδά τον Ιούνιο του 2018, με αποτέλεσμα οι θάνατοι που σχετίζονται με την υπόθεση του ναρκοπλοίου να έχουν φτάσει τους εννιά.

Σύμφωνα με το Documento του Κώστα Βαξεβάνη, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς δρομολόγησε εξελίξεις στη χώρα μας μετά τον εντοπισμό του θανατηφόρου φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα.

Μάλιστα είχε δώσει και κατάθεση στο στάδιο των ανακρίσεων, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ να εξεταστεί στη δίκη που ακολούθησε. Όταν τον έψαξε η οικονομική αστυνομία, αν και δήλωσε πως θα έρθει στην Ελλάδα να καταθέσει, αλλά δεν εμφανίστηκε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι ο άνθρωπος που εμφανίστηκε για να βοηθήσει τις αρχές ως διαμεσολαβητής να ανακρίνουν τον αποκαλούμενο «κάπτεν Τζορτζ» του ναρκοπλοίου Γιώργο Μπουρδούβαλη, τον οποίο προσφέρθηκε να φέρει ο ίδιος από το εξωτερικό, αλλά υπήρξε και συνεργάτης με τον ισοβίτη του «Νοοr1» , Μάκη Γιαννουσάκη, στου οποίου την εταιρεία έστελνε εμβάσματα.

Στο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes εκτός του Καζινάκη επέβαιναν και ο αδερφός του πρώην υπουργού Μεταφορών του Καναδά, Στίβεν Ντελ Ντούκα.

Οι δύο άνδρες ταξίδευσαν σε αγροτική περιοχή όπου κάποια τμήματα του δρόμου ήταν στενά.

Ξαφνικά για άγνωστους λόγους το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και προσέκρουσε σε δέντρα.

Ο θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος. Ο ίδιος ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας Ντέιβ Μίτσελ χαρακτήρισε το δυστύχημα «μυστήριο».

Συγκεκριμένα ο επιθεωρητής ανέφερε: «Είναι λίγο μυστήριο πώς αυτό το όχημα έφυγε από τον δρόμο».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ