Το καλύτερο επάγγελμα: Πάνω από 1100 υποψήφιοι για 120 θέσεις Δικαστών και Εισαγγελέων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το καλύτερο επάγγελμα: Πάνω από 1100 υποψήφιοι για 120 θέσεις Δικαστών και Εισαγγελέων

1109 είναι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που συμμετείχαν στον επικείμενο διαγωνισμό της Εθνικής σχολής Δικαστών για την εκλογή 120 θέσεων νέων Δικαστών και Εισαγγελέων...

Δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ότι οι υποψήφιοι είναι πολλοί περισσότεροι από τις θέσεις που διατίθενται. Είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο επάγγελμα αυτή τη στιγμή!

Εκτός από τον παχυλό μισθό, τις άδειες και τις μεταθέσεις που παίρνεις όποτε θέλεις, δεν σε ελέγχει κανένας και όταν παρανομείς δεν τιμωρείσαι.

Ποιο άλλο επάγγελμα σου τα προσφέρει αυτά;

Χαρακτηριστικό είναι, όπως έγραψε και το EviaZoom.gr, πριν λίγο καιρό, ότι ένας Δικαστής που πιάστηκε (αποδεδειγμένα) από την ΕΥΠ να έχει στενές φιλικές σχέσεις με κατηγορούμενο, τον οποίο στη συνέχεια τον απάλλαξε σε δικαστική υπόθεση, τιμωρήθηκε από τον Άρειο Πάγο απλά με ένα πρόστιμο ίσο με τις καθαρές αποδοχές 30 ημερών ενώ και η συγκεκριμένη «τιμωρία» ήρθε μετά από 10 χρόνια σχεδόν! (δείτε το ΕΔΩ).

Φανταστείτε ποια είναι η τιμωρία για χαμηλότερης αξίας παραπτώματα...

Για το θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγόρος Αθηνών, Κώστας Γώγος, ο οποίος σχολίασε:

«Κρίσιμο είναι και το κριτήριο με το οποίο κάποιος επιλέγει να γίνει δικαστής. Καθώς δικαστής δε πρέπει να γίνεσαι για βιοποριστικούς και μόνο λόγους αλλά είναι ένας θεσμός, ένας πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και θα πρέπει όποιος επιλέξει τη θέση να το κάνει με σύνεση και συναίσθηση του ρόλου που πρέπει να παίξει.

Σε κάθε περίπτωση η παρούσα κατάσταση υποδηλώνει παθογένεια, αφενός για το δικηγορικό σώμα που δε μπορεί να συντηρήσει οικονομικά τα μέλη του, από την άλλη για το δικαστικό σώμα που για πολλούς αποτελεί εναλλακτική βιοπορισμού και όχι συνειδητή επιλογή...».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA