Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν τα ποινικά δικαστήρια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν τα ποινικά δικαστήρια

Στην επιστροφή της κανονικότητας στα Δικαστήρια αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104, 6.

«Καταρχήν έχουν γίνει βήματα στην κατεύθυνση της κανονικότητας. Το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων από τις 27 Απριλίου, η διοικητική δικαιοσύνη λειτουργεί από τις 6 Μαΐου και χωρίς παράσταση διαδίκων, έχουν ανοίξει οι γραμματείες των πολιτικών δικαστηρίων και μέσα στον Ιούνιο, από τις 15 και μετά θα ξεκινήσουν και τα ποινικά δικαστήρια» τόνισε ο Κ. Τσιάρας.

Με φόντο την υπόθεση της νεαρής κοπέλας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, το θέμα
«ήδη μας έχει απασχολήσει, γιατί προβλέπεται πολύ ελαφριά ποινή» σχολίασε ο Υπουργός και δήλωσε ότι υπάρχει εγρήγορση από πλευράς του υπουργείου για να υπάρξουν αλλαγές ως προς την αυστηροποίηση των ποινών. 

«Πρέπει να περάσει το 2020 και από εκεί και πέρα να δούμε συνολικά τι θα γίνει με τις ποινές, τις αποφυλακίσεις και την επανάληψη ποινών. Να παρέμβουμε και να κάνουμε αλλαγές. Υπάρχουν υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο και εγείρουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εμείς μεγιστοποιήσαμε την ποινή για το βιασμό, όταν κάναμε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Στην Ελλάδα υπάρχει η συνταγματική εντός εισαγωγικών νομιμοποίητα και βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο συναγερμό για να δούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για νέες παρεμβάσεις».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA