Υπόθεση «Noor 1»: Μετάθεση ζήτησε και ο τρίτος (γνώριμος) Ανακριτής Γιάννης Πετρόπουλος - Θέλει να επιστρέψει στα Δικαστήρια Χαλκίδας για προσωπικούς λόγους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπόθεση «Noor 1»: Μετάθεση ζήτησε και ο τρίτος (γνώριμος) Ανακριτής Γιάννης Πετρόπουλος - Θέλει να επιστρέψει στα Δικαστήρια Χαλκίδας για προσωπικούς λόγους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη ο Δικαστής Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος υπηρετεί εδώ και ένα χρόνο στα Δικαστήρια Πειραιά και τελευταία είχε αναλάβει την έρευνα, ως Ανακριτής, για το ναρκόπλοιο «Noor 1», ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, εκείνος ζήτησε να μετατεθεί ξανά στα Δικαστήρια Χαλκίδας επικαλούμενος προσωπικούς λόγους...

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πετρόπουλος για αρκετά χρόνια μέχρι το 2018 υπηρετούσε στα Δικαστήρια Χαλκίδας, όπου δίκαζε ποινικές υποθέσεις, ασφαλιστικά, αγωγές του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Μάλιστα σε βάρος του υπήρχαν και κάποιες καταγγελίες για μεροληψία, μέχρι και μήνυση είχε κατατεθεί για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και απιστία στην υπηρεσία, ωστόσο όπως έγινε γνωστό η μήνυση αυτή, -που στρεφόταν και σε βάρος άλλων δικαστικών λειτουργών-, αρχειοθετήθηκε στη συνέχεια (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση).

Το 2018 ο Γιάννης Πετρόπουλος μετατέθηκε οικειοθελώς από τα Δικαστήρια Χαλκίδας - στα Δικαστήρια Θήβας και το 2019 προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών, και μετατέθηκε στα Δικαστήρια του Πειραιά όπου υπηρετεί ως Δικαστής και Ανακριτής μέχρι σήμερα.
 
Ο κ. Πετρόπουλος...

Ζήτησε μετάθεση για να επιστρέψει ξανά στα Δικαστήρια Χαλκίδας ενώ διερευνά, ως Ανακριτής Πειραιά, το ναρκόπλοιο «Noor 1»...

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (22-06-2020) η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη, και ο τρίτος Ανακριτής, που πήρε στα χέρια του την υπόθεση, ο Γιάννης Πετρόπουλος δηλαδή, ζήτησε μετάθεση για τη Χαλκίδα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του για να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους. Η τύχη του αιτήματός του θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για τον τρίτο Ανακριτή που διερευνούσε το ναρκόπλοιο και ζητά μετάθεση στη συνέχεια.

Η αρχή έγινε με την πρώτη Ανακρίτρια που παρέλαβε τον φάκελο για το ναρκοπλοίο, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα. Στη συνέχεια η Ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία την διαδέχθηκε, όχι μόνο παραιτήθηκε από το σώμα αλλά φέρεται να εγκαταστάθηκε στην Αμερική.
 
Καταγγελίες σε βάρος του Γιάννη Πετρόπουλου από μάρτυρα...

Παράλληλα στην εκπομπή, μίλησε και ένας ανώνυμος μάρτυρας για την υπόθεση «Noor 1», ο οποίος κατήγγειλε ότι προσπάθησε να μιλήσει με τον Ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο που διερευνούσε μέχρι σήμερα την υπόθεση, ωστόσο, όπως λέει:

«Προσπάθησα να μιλήσω με τον κ. Πετρόπουλο τρεις φορές και τρεις φορές με αγνόησε. Εάν ο κ. Πετρόπουλος ήθελε όντως να προχωρήσει την υπόθεση και να πάρει στοιχεία δεν θα με αγνοούσε...»
 
Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί όλα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA