Του παραδικαστικού... το κάγκελο και στη Κέρκυρα: 1.000 δικογραφίες βρέθηκαν κρυμμένες σε φιλικό σπίτι Εισαγγελέως | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Του παραδικαστικού... το κάγκελο και στη Κέρκυρα: 1.000 δικογραφίες βρέθηκαν κρυμμένες σε φιλικό σπίτι Εισαγγελέως

Αυτοί θα ξεπεράσουν σε λίγο και τα παραδικαστικά κυκλώματα της Χαλκίδας!

Βόμβα παραδικαστικού και στη Κέρκυρα: Κλεμμένες από την Εισαγγελία ήταν τελικά περίπου 1.000 δικογραφίες που βρέθηκαν πεταμένες σε σπίτι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, ανήκει σε πρόσωπο που είχε φιλικές σχέσεις με Εισαγγελέα!

Η υπόθεση έχει ξεφύγει από όρια του νησιού... Εν ολίγοις, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χάνονταν 46 δικογραφίες επί 11 χρόνια , περιγράφοντας εν τέλει, όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, μια "φάμπρικα" παραγραφών. Μεταξύ των κατηγορουμένων δηλαδή βρίσκονταν και ορισμένα τρανταχτά ονόματα σε σοβαρές υποθέσεις. Η έρευνα όμως έδειξε πως τελικά δεν ήταν 502 οι δικογραφίες που χάθηκαν αλλά 1000. 

Οι εξαφανισθείσες δικογραφίες αφορούν 11 συνεχή έτη, από το 2007 μέχρι και το 2017 και τα αδικήματα των περισσότερων έχουν παραγραφεί. Ήδη μάλιστα έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να εξηγήσουν πως χάθηκαν ως δια μαγείας οι δικογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έφτασε μέχρι τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος διέταξε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν υπάλληλοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένου Εισαγγελέα.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στο τέλος θα κουκουλωθεί και αυτή η υπόθεση και οι ποινές θα είναι για γέλια..., μιας και το μόνο που έχει γίνει τώρα είναι απλά μία απλή προκαταρκτική εξέταση... ενώ ήδη αυτοί που ευθύνονται έπρεπε να έχουν φύγει με τις «κλωτσιές» από το δικαστικό σώμα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA