Δίκη για απαγωγή Λεμπιδάκη: Στα μαλακά οι δράστες στο Εφετείο - Οι περισσότεροι βγαίνουν από την φυλακή! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη για απαγωγή Λεμπιδάκη: Στα μαλακά οι δράστες στο Εφετείο - Οι περισσότεροι βγαίνουν από την φυλακή!

9 από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη καταδικάστηκαν σήμερα, Παρασκευή (04-12-2020) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ενώ 3 από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν...

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη είναι αρκετά μικρότερες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες, οι οποίοι έχουν εκτίσει ήδη κάποια χρόνια, θα βγουν από τη φυλακή εντός των επόμενων ημερών.

Το δικαστήριο δεν επέβαλε ποινές μεγαλύτερες των 8 ετών, ενώ πρωτόδικα είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης έως και 26 χρόνια.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν

Ποινή κάθειρξης 7 χρόνια στον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ιδιοκτήτη της μάντρας με τα σκραπ. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ποινή φυλάκισης 5 χρόνια, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, στον 43χρονο τελευταίο φύλακα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τον αποκαλούμενο «Σκοπιανό». Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών.

Ποινή κάθειρξης 7 χρόνια επιβλήθηκε και στον 47χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 4 μηνών.

Ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε ο 25χρονος Σφακιανός, ο «Βενιαμίν» των κατηγορουμένων, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε στον 49χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, τον αποκαλούμενο «παππού». Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Σε 7 χρόνια συνολική ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε ο 63χρονος μεσίτης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, 2 μηνών και 20 ημερών.

Ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε στον 48χρονο ακτιβιστής από το Ρέθυμνο, τον αποκαλούμενο «Ευγένιο», που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών.

Σε κάθειρξη 8 ετών (τη μεγαλύτερη) καταδικάστηκε ο 48χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα και φέρεται ως ηγετικό στέλεχος. Η πρωτόδικη ποινή του ήταν κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών.

Ποινή κάθειρξης 7 χρόνων επιβλήθηκε στον 51χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Πληροφορίες: cretalive.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA