Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Αναλαμβάνει την υπόθεση η Ασφάλεια Αττικής και η Εισαγγελία Αθηνών - Δεκτό το αίτημα των Αθηναίων δικηγόρων της οικογένειας από τον Άρειο Πάγο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Αναλαμβάνει την υπόθεση η Ασφάλεια Αττικής και η Εισαγγελία Αθηνών - Δεκτό το αίτημα των Αθηναίων δικηγόρων της οικογένειας από τον Άρειο Πάγο (ΦΩΤΟ)

Το αίτημα των Αθηναίων δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη, να φύγει η υπόθεση από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο...

Και ενώ η υπόθεση ετοιμαζόταν να μπει στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ήρθε και νέα μαρτυρία μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ». Σύμφωνα με την μαρτυρία, ένα άτομο χτύπησε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ με ένα κοντάρι και το ρεπορτάζ αναφέρει πως αναμένεται να υπάρξει συνεργασία με το Λιμενικό ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη αξιοποίηση των νέων δεδομένων που ίσως προκύψουν (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα με τα ΒΙΝΤΕΟ).

Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ σημειώνεται ότι ήδη έχει γίνει μία μήνυση από την οικογένεια κατά του Λιμεναρχείου Ερέτριας για παράβαση καθήκοντος.

Δικηγόροι του Σήφη Βαλυράκη είναι οι Αθηναίοι πολύμπειροι δικηγόροι, Μανώλης Φωτάκης και Γιάννης Παγορόπουλος. O ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος, είχε απευθυνθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έχει εκφράσει πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για την πορεία των ερευνών από το Λιμεναρχείο Ερέτριας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype, ο δικηγόρος Μανώλης Φωτάκης, τόνισε ότι:

«Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί από έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας και να συντομεύσουν οι έρευνες για τα ηλεκτρονικά ίχνη, πριν αυτά χαθούν. Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία».

Σημαντική ήταν και η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από την Καθηγήτρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία διέψευσε στην ουσία το αποτέλεσμα που έβγαλε ο εμπειρογνόμων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος δεν είδε κάτι περίεργο... και η υπόθεση θα έμπαινε στο αρχείο.

Στο πόρισμά της αναφέρει πως εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι που είχαν προκληθεί από προπέλα σκάφους, υπάρχουν επιπλέον δεκαπέντε κακώσεις από άλλα όργανα. Κακώσεις στο χέρι, στο φρύδι που θα μπορούσε να είναι θλων όργανο ίσως καμάκι, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ένα αιμάτωμα που είχε στο κεφάλι ο Σήφης Βαλυράκης θα μπορούσε να έχει προκληθεί από άκαμπτη επιφάνεια, κάποιο κουπί ή από την καρίνα ενός άλλου σκάφους. Αυτό επειδή το σκάφος του θύματος ήταν φουσκωτό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο κουνιάδος του άτυχου πρώην Υπουργού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, τόνισε:

«Είναι σοκαριστική αυτή η μαρτυρία και μπράβο στον άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια, γιατί οι Αρχές εκεί ήθελαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Μαρτυρία για τον θάνατο του Βαλυράκη στην Ερέτρια: «Ήταν δολοφονία, αναγνώρισα τους δράστες και δεν ξέρω γιατί δεν τους έχουν βρει ακόμα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Και άργησαν να το κάνουν: Στον Άρειο Πάγο οι Αθηναίοι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη - Ζητούν να αναλάβουν την υπόθεση η Εισαγγελία Αθηνών και η Ασφάλεια Αττικής

Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Συγκάλυψη και «κουκούλωμα» από τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας φοβάται η σύζυγος του που καταγγέλλει ανθρωποκτονία - Έστειλε επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας για να επισπευσθούν οι έρευνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA