Επίκαιρο όσο ποτέ! Η Χαλκίδα έχει παρελθόν και μέλλον στα παραδικαστικά κυκλώματα! Η φωτογραφία ντοκουμέντο με την Δικαστή που έτρωγε με δικηγόρο σε ταβέρνα της Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίκαιρο όσο ποτέ! Η Χαλκίδα έχει παρελθόν και μέλλον στα παραδικαστικά κυκλώματα! Η φωτογραφία ντοκουμέντο με την Δικαστή που έτρωγε με δικηγόρο σε ταβέρνα της Χαλκίδας!

Η Δικαστής Αντωνία - Τόνια Ηλία όταν κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο «Παραδικαστικό Κύκλωμα Νο 1» διέφυγε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία όπου παραμένει εκεί από το 2005...

Η Αντωνία - Τόνια Ηλία έγινε γνωστή από την εμπλοκή της στο πρώτο Παραδικαστικό Κύκλωμα, και την απαγγελία κατηγοριών για κακουργηματική απάτη, δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας. 

Το όνομά της συνδέθηκε στενά με την υπόθεση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη τον οποίο φέρεται να ευνόησε ως Ανακρίτρια όπως και με την υπόθεση Λυμπέρη όπου κατηγορείται για δωροδοκία.

Η 60χρονη (πλέον) που αρνείται όλες τις κατηγορίες μέχρι σήμερα, δεν είχε κάνει δήλωση πόθεν έσχες για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και πριν καταδικαστεί για την υπόθεση διέφυγε στην Αγγλία. Εκεί εμφανιζόταν ως «Αντωνία Ζαμίν» καθηγήτρια Γαλλικών.

Συνελήφθη τον Μάιο του 2011 στο Μπράιτον της Αγγλίας, βάση πέντε Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος της.
Η Δικαστής Αντωνία - Τόνια Ηλία προφυλακίστηκε για 19 μήνες και αφέθηκε ελεύθερη τον Δεκέμβριο του 2012 φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι μένοντας σε σπίτι στην Αγγλία.

Όλα αυτά τα χρόνια κάνει ότι μπορεί να μην εκδοθεί στην Ελλάδα καθώς όπως έχει πει η ίδια: «Σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσω στην έκδοσή μου στην Ελλάδα, γιατί τη θεωρώ παράνομη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Υπάρχει σκευωρία σε βάρος μου, και θέλουν να μου φορτώσουν πολλές κατηγορίες, να με βάλουν φυλακή και εκεί να χάσω τη ζωή μου από κάποιο ανεξήγητο ατύχημα».

Μάλιστα είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους συναδέλφους της Δικαστικούς αλλά και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Ελλάδας. «Γνωρίζω καλά πως η σκοπιμότητα ζει και βασιλεύει στην Ελληνική Δικαιοσύνη είχε πει χαρακτηριστικά. Η Εισαγγελία κατασκεύασε στοιχεία και στην δική μου υπόθεση...», είχε πει μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη Χαλκίδα

Μέτα από έρευνα, ψάξαμε και βρήκαμε μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Χαλκίδα την περίοδο που η κ.Ηλία ήταν ακόμη Δικαστής, πριν δηλαδή ξεσπάσει το σκάνδαλο με το «Παραδικαστικό Κύκλωμα Νο 1».

H  Αντωνία - Τόνια Ηλία (αριστερά) συντρώγει με τον δικηγόρο Γιάγκο Λαμπίρη (στο κέντρο) και τον συνεργάτη του Aθανάσιο Τόσκα (δεξιά) σε ταβέρνα της Χαλκίδας.
Μάλιστα η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τεθεί ως στοιχείο στον Άρειο Πάγο ενώ ο συγκεκριμένος δικηγόρος κατηγορήθηκε στη συνέχεια ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση του Παραδικαστικού Κυκλώματος.

Σύμφωνα με το τότε κατηγορητήριο, ο Γιάγκος Λαμπίρης είχε καταθέσει σε λογαριασμό της Δικαστή το ποσό των 4.700 ευρώ, στοιχείο που προέκυψε από το άνοιγμα των λογαριασμών της κ. Ηλία.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το επίμαχο ποσό αποτελούσε δάνειο προς την Δικαστή.

Ο δικηγόρος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και της δωροδοκίας. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη Ανακριτή Ι.Σίδερη.

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τα όσα είχε δηλώσει σε μία από τις συνεντεύξεις της η πρώην Δικαστής Αντωνία - Τόνια Ηλία στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς».

Παραδικαστικό Κύκλωμα - 2

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA