Λίγες μέρες πριν το Ειδικό Δικαστήριο: Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη καταγγέλλει Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αντικειμενικότητα και μεροληψία - Κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Λίγες μέρες πριν το Ειδικό Δικαστήριο: Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη καταγγέλλει Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αντικειμενικότητα και μεροληψία - Κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της (ΦΩΤΟ)

Για σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας και μεροληψίας κάνει λόγο η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η Εισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη κατά της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστέας Θεοδόση, η οποία διενεργεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της λίγες μέρες πριν το Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο είναι κατηγορούμενη η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας και η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2022...

Στην αίτηση της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη γίνεται λόγος για σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστέας Θεοδόση και μεροληψίας σε βάρος της.

Μάλιστα, σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος κάνουν λόγο για αυθαιρεσίες και παρανομίες στην πειθαρχική έρευνα που διενεργεί η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αριστέα Θεοδόση, ενώ σημειώνουν ότι η αίτηση εξαίρεσης είναι το έσχατο μέσο άμυνας της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλεται στην αίτηση εξαίρεσης, η προθεσμία που έδωσε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να προετοιμαστεί και να υποβάλλει έγγραφες εξηγήσεις ήταν μόλις 8 ημέρες. Την ώρα που τα έγγραφα που περιέχονται στην πειθαρχική δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της ανέρχονται σε 7.747.

«..Η χορηγηθείσα οκταήμερη προθεσμία…είναι κατ’ αντικειμενική κρίση και αναμφιβόλως ελάχιστος, ανεπαρκής και μη εύλογος χρόνος για μελέτη χιλιάδων σελίδων εγγράφων και υποβολή έγγραφων εξηγήσεων..Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβαστούν 7.747 σελίδες και να υποβληθούν έγγραφες εξηγήσεις επ’ αυτών», τονίζουν οι δικηγόροι της μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε αίτηση για τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Ωστόσο η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση απέρριψε εν μέρει το αίτημα και χορήγησε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως καταγγέλλει η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη η απόρριψη του αιτήματος σκοπεύει στην άσκηση πίεσης προς την ίδια και στόχο έχει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο με μια πειθαρχική δίωξη σε βάρος της.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA