Δίκη «Dr. Kontos»: 8 φορές ισόβια και κάθειρξη 50 ετών στον ψευτογιατρό για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών - «Δεν είχε συνεργούς και τα έκανε όλα μόνος του...», είπε το δικαστήριο - Αθώωσε και τους 16 συγκατηγορούμενους του ανάμεσα τους και τον Ευβοιώτη πρώην Υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη «Dr. Kontos»: 8 φορές ισόβια και κάθειρξη 50 ετών στον ψευτογιατρό για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών - «Δεν είχε συνεργούς και τα έκανε όλα μόνος του...», είπε το δικαστήριο - Αθώωσε και τους 16 συγκατηγορούμενους του ανάμεσα τους και τον Ευβοιώτη πρώην Υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από έναν χρόνο διαδικασίας (ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021) ολοκληρώθηκε η δίκη του απατεώνα ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη που κατηγορούνταν συνολικά για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών με 16 επίσης συγκατηγορούμενους στο εδώλιο, ανάμεσα τους, και ο Ευβοιώτης γιατρός, πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ, Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινώσει, εδώ και καιρό, ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023...

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον «Dr. Kontos» για 7 ανθρωποκτονίες (ανάμεσα τους 2 νεκρά ανήλικα παιδιά) και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών, και του επέβαλε μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχει υπάρξει στα Ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Κοντοστάθης καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή 8 φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 50 ετών (εκτιτέα τα 20 χρόνια) για τις 7 ανθρωποκτονίες, τις 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών και της κακουργηματικής διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Το δικαστήριο του επέβαλε επίσης συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Όπως είχαν δημοσιεύσει, με αποσπάσματα και από το κατηγορητήριο σε βάρος του Κώστα Μαρκόπουλου, αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και το EviaZoom.gr, καταπέλτης ήταν το βούλευμα από το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών, το οποίο είχε παραπέμψει σε δίκη για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών τον Νίκο Κοντοστάθη και τους 16 συγκατηγορούμενους του.

Επίσης τον Ιούλιο του 2020, η τηλεόραση του ALPHA παρουσίασε φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον απατεώνα ψευτογιατρό μέσα σε χειρουργείο ντυμένος χειρουργός να ποζάρει αγκαλιά με πραγματικούς γιατρούς και δίπλα σε νοσηλευτές (με θολωμένα τα πρόσωπα τους) αμέσως μετά την ολοκλήρωση μιας χειρουργικής επέμβασης.

Ωστόσο το δικαστήριο, σε αντίθεση και με το δικαστικό βούλευμα, αποφάσισε ότι ο ψευτογιατρός ενεργούσε χωρίς συνεργούς και διέπραξε μόνος του όλα τα βαρύτατα αδικήματα που τέλεσε (ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, κ.α.), σύμφωνα και με την καταδικαστική απόφαση, κρίνοντας αθώους ομόφωνα και τους 16 συγκατηγορούμενους του. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά, όπως προαναφέραμε, είναι ο Ευβοιώτης γιατρός και πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ, Κώστας Μαρκόπουλος, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων...

Δικηγόροι των 16 συγκατηγορούμενων του ψευτογιατρού που αθωώθηκαν όλοι ήταν πασίγνωστοι Αθηναίοι ποινικολόγοι, όπως οι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Μιχάλης Φαράντος.

Δείτε λεπτομερώς τις ποινές που επιβλήθηκαν στον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη:

- Ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις 7 ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε.

- Ποινή 12 ετών για κάθε μία από 6 απόπειρες ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε.

- Ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ/ επάγγελμα σε ανηλίκους των 10 ετών και χρηματικής ποινής 18.000 ευρώ για το αδίκημα της απάτης.

- Ποινή φυλάκισης ενός έτους και 20 χιλιάδων ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

- Ποινή φυλάκισης δύο ετών και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή

- Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη κατοχή μνημείου.

--------------------

Μετά την αθώωση του, ο Κώστας Μαρκόπουλος βγήκε και μίλησε στην εκπομπή του MEGA, "LIVE NEWS" με τον Νίκο Ευαγγελάτο τονίζοντας πως: «ουδέποτε είχε δει τον ψευτογιατρό από κοντά και κατέληξε συγκατηγορούμενός του όταν κλήθηκε από άλλον συνάδερφο σε ένα χειρουργείο» και πως «στοχοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης έντονα λόγω της ενασχόλησής του με την πολιτική».

«Τώρα που αθωώθηκα μπορώ να μιλήσω. Η δημοσιογραφία είναι ανάλυση της πραγματικότητας αλλά δεν μπορούμε να ποδοπατούμε τους ανθρώπους. Είδα το πρόσωπό μου παντού... Περιμένω κάποιες συγνώμες από τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το όνομά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA