Συνεχίζεται το θρίλερ: Ήταν Ρωσικός ή όχι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία; (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνεχίζεται το θρίλερ: Ήταν Ρωσικός ή όχι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει «καμία ένδειξη» που να επιτρέπει την απόδοση της θανατηφόρας έκρηξης στην Πολωνία «σε εσκεμμένη επίθεση» κατά της χώρας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ...

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική μας ανάλυση, το περιστατικό προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος ο οποίος εβλήθη για την υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους απέναντι στους ρωσικού πυραύλους Cruise», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Μπάιντεν για πύραυλο στην Πολωνία: «Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ευθύνεται για την έκρηξη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη (15-11-2022) στην Πολωνία προκλήθηκε από την Ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι "απίθανο" η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

«Πιθανόν να είναι ουκρανικός ο πύραυλος», δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας

Ο πύραυλος που κατέπεσε χθες σε χωριό της Πολωνίας στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν πιθανόν ένας S-300, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Νούντα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαρσοβία.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ενωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», είπε.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας, είπε ο Αντρέι Ντούντα. «Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», πρόσθεσε.

Η Πολωνία συνεχίζει να αναλύει το ενδεχόμενο επίκλησης του άρθρου 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αλλά φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της πρόβλεψης αυτής, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Τα περισσότερα μέλη της G20 καταδικάζουν έντονα τον πόλεμο στην Ουκρανία στο τελικό ανακοινωθέν τους

Η πλειονότητα των χωρών μελών της G20 καταδίκασε έντονα τον πόλεμο στην Ουκρανία και αξίωσε την άνευ όρων απόσυρση της Ρωσίας και όλες συμφώνησαν στο γεγονός ότι η σύγκρουση αυτή "υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία", σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής που διεξήχθη στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Τα περισσότερα μέλη καταδικάζουν έντονα τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρεται στην τελική δήλωση των ηγετών, όπου επισημαίνεται ότι η Ρωσία, η οποία είναι επίσης μέλος της G20, αντιτάχθηκε στην διατύπωση αυτή. Οι θέσεις που έλαβαν η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες απείχαν από παρόμοια απόφαση του ΟΗΕ τον Μάρτιο, δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Ωστόσο τουλάχιστον τρεις διπλωμάτες σημείωσαν ότι η δήλωση, η οποία αναγνωρίζει ότι «υπήρχαν άλλες απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις της κατάστασης και των κυρώσεων», υιοθετήθηκε ομόφωνα.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA