Δίκη Πισπιρίγκου - Κατάθεση Δασκαλάκη: «Η κατηγορούμενη ήταν έγκυος και σε 4ο παιδί που δεν ήταν δικό μου...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δίκη Πισπιρίγκου - Κατάθεση Δασκαλάκη: «Η κατηγορούμενη ήταν έγκυος και σε 4ο παιδί που δεν ήταν δικό μου...»

O πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας...

Για τη σχέση και τον γάμο του με την Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγαν τα τρία παιδιά τους από τη ζωή, μίλησε στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν άριστες μέχρι το 2019 και μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019 υπήρξε ρήξη. Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο ίδιος αναφερόταν στην εν διαστάσει σύζυγό του ως «κατηγορούμενη».  

Επίσης ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε πως η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εξωσυζυγική σχέση το διάστημα που είχε μείνει έγκυος και πως ο ίδιος πιστεύει ότι το παιδί δεν ήταν δικό του. Διευκρίνισε δε, πως είχε μείνει ο ίδιος με την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο διότι η σύζυγός του ήταν έγκυος, αλλά τότε δεν γνώριζε για την εξωσυζυγική της σχέση. Τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προχωρήσει σε άμβλωση μετά από συμβουλή των γιατρών.

Ο ίδιος επανέλαβε όπως και στις αρχικές του καταθέσεις πως ήταν «υπόδειγμα μητέρας», προσθέτοντας ωστόσο πως «έτσι τουλάχιστον φαινόταν», ενώ αναφέρθηκε στις συνεχείς αποχωρήσεις του από το σπίτι και στα περιστατικά που συνέβησαν με τους θανάτους των τριών παιδιών, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου προς συγγενικά του πρόσωπα.

«Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, ωστόσο, σημείωσε πως όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω της ξεκίνησαν οι απειλές.

«Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας»

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, το 2013, και στην απόφασή τους να κάνουν παιδιά. Πρώτη ήρθε στη ζωή τους η Τζωρτζίνα. «Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη» κατέθεσε φορτισμένος ο 32χρονος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έναν καυγά που είχε με την εν διαστάσει, πλέον, σύζυγό του και εξετάζεται ως κομβικό γεγονός για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς ακολούθησε ο χαμός του μωρού τους.

«Τσακωθήκαμε και της έριξα χαστούκι»

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» ανέφερε συγκινημένος.

Οι απειλές της Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή της αρχικής του στάσης που εμφανιζόταν στο πλευρό της πρώην συζύγου του. «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου», είπε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του, ενώ μίλησε και στην περίοδο πριν τη σύλληψή της που συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για την Τζωρτζίνα.

«Ο πατέρας μου στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε ''αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου''. Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε ''αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς''. Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε ''πού είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος''. Γενικά υπήρχαν απειλές» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τα πρώτα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη ένα πρωί η σύζυγος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Covid έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» υποστήριξε. 

Αν και η Τζωρτζίνα έδειχνε ψυχολογικά πεσμένη, υπογράμμισε πως οι γιατροί δεν τους είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».

Οι επιληπτικές κρίσεις

Παρά την αρχική απόφαση να μείνουν μαζί για το παιδί, ο Μάνος Δασκαλάκης στις 15 Ιανουαρίου της ανακοίνωσε ότι είναι καλύτερα να ζουν χωριστά αλλά να είναι ενωμένοι για το παιδί. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω «τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις». Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω ''τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ''. Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακου το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Κούγιας: «Στις 7 του μηνός κάποιος θα βρεθεί άσχημα κατηγορούμενος»

«Σήμερα είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, μετά το πέρας της σημερινής δίκης της 34χρονης για τη δολοφονία της κόρης τους Τζωρτζίνας. «Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέστρεψε το κίνητρο που της είχε αποδώσει ο εισαγγελέας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είχαμε καταθέσει την υπερασπιστική μας γραμμή με αδιάσειστα στοιχεία που αντικρούουν την κατηγορία», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας ότι ο σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης παρουσίασε άλλο επιχείρημα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, από αυτό που είχε αποδώσει ο εισαγγελέας.

«Ο σύζυγος, ακόμα, της κυρίας κατηγορουμένης κατέστρεψε εντελώς το κίνητρο το οποίο έχει αναπτύξει αρχικά ο εισαγγελέας όταν έκανε την πρόταση στο συμβούλιο, το οποίο τελικά δέχθηκε και το συμβούλιο. Σήμερα, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ενώ το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο είναι ότι σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει τον σύζυγό της, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε σήμερα ότι σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον ίδιο. Όμως, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε ότι «στις 7 του μηνός, κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος. Φοβόμουν ότι θα γίνει αυτό αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω».

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση στις 7 Φεβρουαρίου 2023 που θα δεχθεί τις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA