Δημοσκόπηση OPEN μετά το έγκλημα των Τεμπών: Στo 2,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα στοιχεία της έρευνας, οι αναποφάσιστοι και η άνοδος του φυλακισμένου Κασιδιάρη που ξεπερνά το 4% (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοσκόπηση OPEN μετά το έγκλημα των Τεμπών: Στo 2,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα στοιχεία της έρευνας, οι αναποφάσιστοι και η άνοδος του φυλακισμένου Κασιδιάρη που ξεπερνά το 4% (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα μείωση της ψαλίδας στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 2,9 μονάδες δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της τηλεόρασης του OPEN που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης (14-03-2023)...

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών και συγκεκριμένα το διάστημα 6 έως 13 Μαρτίου σε δείγμα 1.450 ψηφοφόρων.

Οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών ενώ απαντούν στην πλειοψηφία τους πως φταίνε η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανέρχεται στις 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ: 27,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%

ΠΑΣΟΚ: 9%

ΚΚΕ: 5,1%

Ελληνική Λύση: 4,5%

Κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη: 4%

ΜέΡΑ25: 3,9%

Χρυσή Αυγή: 1%

Άλλο Κόμμα: 3,2%

Αναποφάσιστοι: 17,4%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε 3,2 μονάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ: 30,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 27,2%

ΠΑΣΟΚ: 10%

ΚΚΕ: 5,7%

Ελληνική Λύση: 5%

Κόμμα-Έλληνες του Κασιδιάρη: 4,4%

ΜέΡΑ25: 4,3%

Αναποφάσιστοι: 8,4%.

Παράλληλα:

- Το 55,6% απαντά πως το θέμα των Τεμπών θα επηρεάσει πολύ ή αρκετά τον τρόπο που θα ψηφίσει στις εκλογές 2023, ενώ το 40,4% απαντά πως η τραγωδία θα επηρεάσει λίγο ή καθόλου τον τρόπο που θα ψηφίσει.

- Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 29,3%. Κανένας από τους 2 απαντά το 28,8%.

Πώς αξιολογούν τη στάση της κυβέρνησης και του Κώστα Αχ. Καραμανλή

- Το 62,5% αξιολογεί πολύ ή αρκετά αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συγγνώμη που διατυπώθηκε για το δυστύχημα, ενώ το 27,5% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

- Το 54,9% αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ το 34,5% θετικά και μάλλον θετικά.

Πώς αξιολογούν τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

- Το 30,1% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το δυστύχημα ενώ το 51,7% την αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά.

Ποιος φταίει για το δυστύχημα των Τεμπών

- Σε ερώτηση για το ποιος φταίει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 46,8% απαντά πως φταίνε η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, το 13% πως φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,8% πως φταίει ο σταθμάρχης, το 8,5% πως φταίει το υπουργείο Μεταφορών και ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, το 5,6% πως φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως, το 5,3% πως φταίει ο ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 3,6% απαντά πως φταίει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και το 2,5% πως φταίει η Hellenic Train 2,5%.

- Το 64,1% απαντά πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε για το δυστύχημα σίγουρα ή μάλλον δεν θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, ενώ το 27,3% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα ρίξει φως στα αίτια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤA ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA