Σημαντικές Εξαγγελίες: Δημόσιο, διεφθαρμένη ΕΛ.ΑΣ, διεφθαρμένη "Δικαιοσύνη", στο επίκεντρο του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία - Δέσμευση Μητσοτάκη για κάθαρση με ειδικό πλαίσιο λογοδοσίας, συνταγματική αναθεώρηση και αναδιάρθρωση, ελέγχους και αξιολόγηση παντού... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σημαντικές Εξαγγελίες: Δημόσιο, διεφθαρμένη ΕΛ.ΑΣ, διεφθαρμένη "Δικαιοσύνη", στο επίκεντρο του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία - Δέσμευση Μητσοτάκη για κάθαρση με ειδικό πλαίσιο λογοδοσίας, συνταγματική αναθεώρηση και αναδιάρθρωση, ελέγχους και αξιολόγηση παντού... (ΦΩΤΟ)

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την τετραετία 2023 - 2027 παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο εμπεριέχει ριζικές αλλαγές με στόχο μία άλλη κυριολεκτικά χώρα με ριζικές αλλαγές στο διεφθαρμένο σύστημα και στους θεσμούς...

Βλέποντας ότι η "ελληνική δικαιοσύνη" έχει κατρακυλήσει στην προτελευταία θέση της Ευρώπης και του κόσμου ως μη ανεξάρτητη, και πρωταθλήτρια στην διαφθορά με στημένες δίκες - παρωδία, μη δίκαιες δίκες, κανένας έλεγχος στους κρίνοντας κ.λ.π. (σ.σ. αυτό ήταν το κερασάκι στη τούρτα), δεν μπορούσε λοιπόν ο Πρόεδρος της ΝΔ να κάνει πως δεν τρέχει τίποτα και μην αλλάξει, όπως τονίζει, την "ελληνική δικαιοσύνη" όπως δεσμεύτηκε, -η οποία πρέπει να αλλάξει και ονομασία κατά την γνώμη μας-.

Το ίδιο ισχύει με την διεφθαρμένη Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι γεμάτο με επίορκους, διεφθαρμένους και τεμπελίσκους,  συνδικαλιστές αστυνομικούς, και όπως έχουν παραδεχτεί και σημαντικά πρόσωπα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κατεδαφιστεί και να χτιστεί από την αρχή. Με ριζική αποχώρηση των πάντων, ανανέωση όλου του προσωπικού αποκλειστικά από τις σχετικές σχολές μόνο με υψηλά μόρια (βαθμούς), συνέντευξη από ειδικό πριν γίνει η πρόσληψη, συνεχής καθημερινή εκπαίδευση και κάμερες στα ρούχα όλων των αστυνομικών, ακόμα και σε αυτούς που υπηρετούν μέσα στα αστυνομικά τμήματα 24 ώρες το 24ωρο, επίσης κάμερες σε όλους τους χώρους των αστυνομικών τμημάτων, και ψυχιατρικές εξετάσεις ανά δύο τουλάχιστον μήνες σε όλους τους αστυνομικούς.

Όλα αυτά τα αντιλήφθηκαν πλέον, για τα καλά, και στη Νέα Δημοκρατία, έστω και προεκλογικά, αλλά είναι αλήθεια ότι η ΝΔ σχεδιάζει εδώ και καιρό τις αλλαγές...

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη (26-04-2023) έγινε η Παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη του Προγράμματος Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2023-2027 , στο οποίο κυριαρχούν: 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε, ορθά, ως «Πέντε Ελλάδες».

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:

Μεταξύ των στόχων είναι η επιτάχυνση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (λιγότερες από 500 μέρες) και η εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων, η ψηφιακή στρατηγική για τη Δικαιοσύνη με την ολοκλήρωση των έργων διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων για την ποινική, πολιτική και διοικητική Δικαιοσύνη και ο νέος δικαστικός Χάρτης στη διοικητική, αστική και ποινική δικαιοσύνη, καθώς και η αναβάθμιση 14 δικαστηρίων. Στα σχέδια είναι επίσης η συνταγματική αναθεώρηση, συγκεκριμένα το άρθρο 16 που θα επιτρέπει τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, η αξιολόγηση παντού στο ευρύτερο Δημόσιο, τα μπόνους παραγωγικότητας και τα προγράμματα κατάρτισης 400.000 δημοσίων υπαλλήλων, που θα περιλαμβάνουν και επιλογή διοικήσεων οργανισμών με επαγγελματικά κριτήρια.

«ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» - ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ):

Στα σχέδια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και η ενίσχυση της λογοδοσίας και του πλαισίου αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο σχεδιασμός της νέας δομής και του τρόπου λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος προβλέπει την πρόσληψη 500 νέων στελεχών, την αναβάθμιση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης συμβάντων και στόλου Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και την προμήθεια σύγχρονων αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης για τα νησιωτικά συμπλέγματα και 5+2 Canadair νέου τύπου, καθώς και πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας. Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας με την απόκτηση 24 αεροσκαφών τύπου Rafale, τις φρεγάτες Belharra και την αναβάθμιση 83 αεροσκαφών F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:

Ο συγκεκριμένος άξονας έχει να κάνει με την Κοινωνική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός προέταξε και πάλι ως βασικό διακύβευμα της επόμενης τετραετίας το καλύτερο σύστημα υγείας «για όλους», ήτοι δημόσιο, κάνοντας λόγο για αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής και 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης. Στα σχέδια είναι και η ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας. Ετερος πυλώνας της Κοινωνικής Ελλάδας είναι η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας.

Στα σχέδια είναι η διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου έως τις 17.30 και η επέκταση του ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενώ στόχος είναι να έχουμε 150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027. Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για αύξηση των μισθολογικών απολαβών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών, με έμφαση στους νεοδιόριστους και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, με τα εμβληματικά έργα του μετρό Θεσσαλονίκης και της κατασκευής γραμμής 4 στην Αθήνα και την επέκταση στη δυτική Αθήνα.

Τέλος, σημαντικά είναι όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το δημογραφικό, ανακοινώνοντας αύξηση στο επίδομα μητρότητας για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες, ενώ αυξάνονται κατά 90.000 οι θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φύλαξης νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». Ακόμη, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας παιδικών σταθμών έως τις 17.30 και θεσμοθετούνται χώροι φύλαξης και φροντίδας παιδιών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:

Ο συγκεκριμένος άξονας στο πρόγραμμα της Ν.Δ. ήταν και είναι η πράσινη και ψηφιακή Ελλάδα. Μεταξύ των στόχων που τέθηκαν είναι η ένταξη του 90% των δημοσίων υπηρεσιών του κράτους στο gov.gr και η απλούστευση σημαντικών διαδικασιών μέσω του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών έως το 2027, αλλά και η πλήρης ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του κράτους – υποθηκοφυλακείων, Δικαιοσύνης, πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά.– ώστε όλα τα δεδομένα να είναι άμεσα διαθέσιμα στον ενδιαφερόμενο πολίτη ή στη δημόσια υπηρεσία. Ακόμη, στόχος είναι το 94% της χώρας να καλύπτεται με 5G έως το 2027.

Όσον αφορά την πράσινη Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα επιδιώξει το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας όλες τις εποχές του χρόνου μέσω προγραμμάτων «Εξοικονομώ», «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «φωτοβολταϊκά στέγης».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA