Νεκρός Νέα Φιλαδέλφεια - Πρόεδρος Κροατίας: «Θα υπάρξει βεντέτα με την Ελλάδα αν παραμείνουν κρατούμενοι οι συλληφθέντες Κροάτες...» - «Δεν γίνονται δίκαιες δίκες στην Ελλάδα...», λένε επίσης οι συγγενείς τους και ζητούν την επέμβαση όλων των αρχών της Κροατίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νεκρός Νέα Φιλαδέλφεια - Πρόεδρος Κροατίας: «Θα υπάρξει βεντέτα με την Ελλάδα αν παραμείνουν κρατούμενοι οι συλληφθέντες Κροάτες...» - «Δεν γίνονται δίκαιες δίκες στην Ελλάδα...», λένε επίσης οι συγγενείς τους και ζητούν την επέμβαση όλων των αρχών της Κροατίας

Νέες ραγδαίες εξελίξεις, για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, έρχονται αυτή τη φορά από την Κροατία τις τελευταίες ώρες με αφορμή την σύλληψη περίπου 100 Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που διέσχισαν ανενόχλητοι όλη τη χώρα με πολλούς άλλους που διέφυγαν, ως εμπλεκόμενοι στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Opap Arena το βράδυ της περασμένης Δευτέρας...

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 70 άτομα για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς μιλώντας σε Κροατικό κανάλι το Σάββατο (12-08-2023) τόνισε χαρακτηριστικά για τους Κροάτες που έχουν συλληφθεί:

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές, δεν υπάρχουν στοιχεία... Δεν τους έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες. Η Ελληνική Αστυνομία έχει δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους. Πρόκειται για 100 άτομα.... Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά των Ελληνικών αρχών... Τώρα αν οι Ελληνικές Αρχές θέλουν να κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι αυτό θα είχε στοιχεία εκδίκησης, βεντέτας ή συλλογικής ευθύνης... Τώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι. Αν τους κρατήσουν είναι de facto στρατιωτικός νόμος...»

Οι συγγενείς τους αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδας για δίκαιη δίκη και ζητούν την επέμβαση όλων των αρχών της Κροατίας στην Ελλάδα...

Στηριζόμενοι και σε δηλώσεις Έλληνα δικηγόρου που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Κροατών, οι γονείς των συλληφθέντων έστειλαν επιστολή σε Κροατικά ΜΜΕ και στην Κροατική κυβέρνηση ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά τους, τα οποία όπως λένε δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Ελλάδα και ότι κινδυνεύει και η ζωή τους στην Ελλάδα.

Στην επιστολή τους προς την Κροατική κυβέρνηση οι γονείς των Κροατών συλληφθέντων αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Απευθυνόμαστε σε εσάς ως γονείς παιδιών της Δημοκρατίας της Κροατίας που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη και τη δήλωση του Έλληνα δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα, στην οποία ήταν πολύ επικριτικός για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική αστυνομία, και την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των παιδιών μας, είναι βέβαιο ότι τα παιδιά μας δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και εγγυημένη ασφάλεια στην Ελλάδα. Από τη δήλωση του Έλληνα δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα για τη στάση του Έλληνα Δικαστή απέναντι στα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είναι προφανές επίσης ότι το τεκμήριο αθωότητας για τα παιδιά μας απλά δεν υπάρχει.

Απαιτούμε να εμπλακούν στην υπόθεση αυτή όλες οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Κροατίας. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η επείγουσα αναχώρηση αντιπροσωπείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία.

Αναφερόμαστε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, η οποία εγγυάται το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Ζητάμε επίσης να διασφαλιστεί στα παιδιά μας η μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους υπό κράτηση στην Ελλάδα και οι διπλωματικοί μας εκπρόσωποι να τα επισκέπτονται τακτικά και να ελέγχουν το επίπεδο ασφαλείας.

Επίσης υπάρχουν μεταξύ των παιδιών μας σοβαρά τραυματισμένα με μαχαιριές από μαχαίρια και άλλα αντικείμενα και απαιτούμε να διωχθούν οι Έλληνες δράστες αυτών των εγκλημάτων κατά των πολιτών της Δημοκρατίας της Κροατίας...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA