Στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, από την πυρκαγιά, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (03-08-2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής...

ΒΙΝΤΕΟ
Τις ευχαριστίες του στους άνδρες και τις γυναίκες των δυνάμεων Πυρόσβεσης, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, σε δύσκολες συνθήκες, για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές.

Ο Κ. Μητσοτάκης, που επισήμανε την πολύ μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή που συντελέστηκε στη βόρεια Εύβοια, τόνισε πως είναι χρέος της Πολιτείας να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, και ιδιαίτερα στους παραγωγούς ρητίνης που είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται.
Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος να επανέλθει, πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την περιοχή, με το να την επισκεπτόμαστε, και να μη δώσουμε ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να απολέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό.

Τώρα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκινά το δύσκολο και χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης.

Μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων στη Λίμνη Εύβοιας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή, «χρέος μας είναι να αφήσουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας για την αποκατάσταση των ζημιών».

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες από εδώ και στο εξής είναι η πρόληψη και η επαγρύπνηση για να μην υπάρξουν νέες πυρκαγιές, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει.

Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη να αποτυπωθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής, να ξεκινήσουν έργα υποδομής για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης εξήγγειλε πρόγραμμα άμεσης στήριξης του τουρισμού στην περιοχή της Λίμνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την τουριστική προβολή της περιοχής ώστε να μην χαθεί η τουριστική περίοδος.

Ο Κ. Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, ιδιαίτερα των ρυτινοσυλλεκτών. Σημείωσε ακόμη ότι σε συνεργασία με το δασαρχείο πρέπει να γίνει άμεσα μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοικημένων περιοχών πριν από το φθινόπωρο.

Τον Κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν, ο Βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Φίλιππος Μακρής, ο πολιτευτής της ΝΔ, Βασίλης Δεμερτζής και ο Δήμαρχος Λίμνης, Χρήστος Καλυβιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Βόρεια Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από την μεγάλη φωτιά στην Λίμνη - Μαρτυρίες για την καταστροφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Βόρεια Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Βόρεια Εύβοια: Καταγγέλει εμπρησμό η οικολογική οργάνωση «Κireas.org» - Συμφέροντα πίσω από την φωτιά!

Φάνης Σπανός για την φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο στοιχείο ότι πρόκειται για εμπρησμό» (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Στην Λίμνη ο Νίκος Τόσκας - «Ευτυχώς προστατεύτηκε η κωμόπολη, δεν έχει ελεγχθεί απόλυτα η κατάσταση» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λίμνη: «Άφησαν νηστικούς τους πυροσβέστες και τους έβαλαν να κοιμηθούν σε ξαπλώστρες» - Δείτε τι καταγγέλει ο Βασίλης Δεμερτζής

Λίμνη: Ο αέρας στέλνει τις φλόγες στα καμμένα – Καλύτερη η εικόνα!

 
Βόρεια Εύβοια: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη - Τεράστια καταστροφή - Η πύρινη λαίλαπα απειλεί το λύκειο του χωριού - Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια - Κάηκαν ξενοδοχειακή μονάδα, εξοχική κατοικία, ταβέρνα και αποθήκες (ΒΙΝΤΕΟ) 

Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν και την Αθήνα! (ΦΩΤΟ)
 
Βόρεια Εύβοια: «Κόλαση» φωτιάς στη Φαράκλα! Οι φλόγες έφτασαν στη Λίμνη - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA