Στον Άρειο Πάγο ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης - Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στον Άρειο Πάγο ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης - Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου (ΦΩΤΟ)

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (27-03-2018) ο Μιχάλης Τσοκάνης, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου - Την ίδια ώρα η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά, έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για Εισαγγελείς και Δικαστές της Χαλκίδας με αφορμή τα δημοσίευματα του EviaZoom.gr που αποκάλυψαν την ανεξέλεγκτη δράση τους (δείτε ΕΔΩ)...

Ο Δημήτρης Προκοπίου που «κινεί τα νήματα» εδώ και 5 χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας, είχε φτάσει στο σημείο πριν λίγους μήνες να καλέσει στο γραφείο του τον δημοσιογράφο και να τολμήσει να του ζητήσει να κατεβάσει το δημοσίευμα του EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) με τις καταγγελίες σε βάρος του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη-Παραγυιού από την 70χρονη Ελένη Μανιάτη στη Σκύρο, η οποία είχε τεθεί σε «δικαστική συμπαράσταση», κακώς όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια και με νέα δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί για αρκετό καιρό την μεγάλη ακίνητη περιουσία της.

 
Ο Δημήτρης Προκοπίου...

Πιθανόν, ο Δ. Προκοπίου να θεώρησε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι της Χαλκίδας κάνουν δημόσιες σχέσεις και δεν θα του χαλούσε κανένας το χατίρι για να τύχει προφανώς καλύτερης μεταχείρισης στα ακροατήρια και να  ευνοηθεί ή να αθωωθεί με την πρώτη ευκαιρία, ωστόσο ο Μιχάλης Τσοκάνης αρνήθηκε κατηγορηματικά να κατεβάσει το δημοσίευμα, (κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ άλλωστε).

Τα τραγελαφικά γεγονότα που ακολούθησαν από Προκοπίου και Βασιλάκη αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που ξεπερνούν αποδεδειγμένα τα όρια της αθλιότητας και της ανηθικότητας των συγκεκριμένων κυρίων.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Προκοπίου και ο Βασίλης Βασιλάκης ήρθαν μαζί στη Χαλκίδα το 2013.
 
Ο Μιχάλης Τσοκάνης και ο δικηγόρος του Γιώργος Παπαζαφειρόπουλος στον Άρειο Πάγο."Θα τους πάω μέχρι τέλους" τονίζει ο δημοσιογράφος ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημήτρη Προκοπίου.

Καταρχάς αποκαλύφθηκε στη συνέχεια η δράση του Εισαγγελέα Βασίλη Βασιλάκη στο Facebook, ο οποίος με το ψευδώνυμο «Vi Pagio», κοινοποίησε συκοφαντικό κείμενο κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη που δημοσίευσε τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ με τις καταγγελίες σε βάρος του, αναφέροντας ότι δήθεν ήταν ψευδή τα όσα ανέφερε το πρώτο δημοσίευμα. (δείτε ΕΔΩ).

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη μήνυση του δημοσιογράφου, χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη εξόφθαλμη παράνομη ενέργεια του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου, ο οποίος για να εκδικηθεί τον δημοσιογράφο, ενεργώντας προσωπικά και με δόλο, έδωσε εντολή σε πάνοπλους αστυνομικούς να συλλάβουν τον δημοσιογράφο για μία τροχονομική παράβαση του 2010 που είχε παραγραφεί! Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας ωστόσο μιάμιση ώρα μετά προσήλθε στη Χαλκίδα ο δικηγόρος του, Γεώργιος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος μετέβη στα Δικαστήρια της Χαλκίδας για να εξηγήσει τα αυτονόητα και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να θέσει στο αρχείο την παράνομη εκτελεστή απόφαση, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να αφεθεί αμέσως ελεύθερος. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για την υπόθεση που σκαρφίστηκε ο Δημήτρης Προκοπίου για να βλάψει τον δημοσιογράφο).

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά, έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για Εισαγγελείς και Δικαστές της Χαλκίδας με αφορμή τα δημοσίευματα του EviaZoom.gr που αποκάλυψαν την ανεξέλεγκτη δράση τους (δείτε ΕΔΩ)...

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν είναι ο δικηγόρος Αντώνης Τσενές που έκανε λόγο για κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ), αλλά και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης ο οποίος θα καταθέσει επιπλέον νέα στοιχεία για την ανεξέλεγκτη δράση των Εισαγγελέων και Δικαστών που υπηρετούν στα Δικαστήρια Χαλκίδας. 

  

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA