Μετά τον σάλο: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα - Ζήτησε τη δικαστική απόφαση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά τον σάλο: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα - Ζήτησε τη δικαστική απόφαση

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε από το δικαστήριο να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση...

Αν συμβεί αυτό θα γίνει επανάληψη της δίκης στο νομικό πλαίσιο που θα ορίζει η αναιρετική απόφαση.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Λαμίας έκρινε σε δεύτερο βαθμό ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, όμως του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και μείωσε την ποινή του σε 13 έτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να αποφυλακιστεί.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ενώ έφερε και πορείες διαμαρτυρίας.

«Η κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι μια κίνηση αυτονόητη και δικαιώνει πλήρως την αντίδρασή της πολιτικής αγωγής, της οικογένειας του Αλέξανδρου, για αυτή την σκανδαλώδη απόφαση. Μια απόφαση που προσβάλει και παραβιάζει την κοινή λογική, προσβάλει και παραβιάζει το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας ολόκληρης», δήλωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA