Υπόθεση Βαλυράκη στην Ερέτρια: Νέο ηχηρό «χαστούκι» στον διαπλεκόμενο Εισαγγελέα Προκοπίου που είχε μηνυθεί αλλά πήρε και προαγωγή! Το Εφετείο Εύβοιας δικαίωσε την οικογένεια Βαλυράκη και ακύρωσε μία ακόμη εσφαλμένη απόφαση του συγκεκριμένου Εισαγγελέα που είχε «κουκουλώσει» την υπόθεση και την είχε βάλει στο αρχείο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο ψαράδες της Ερέτριας! Μύδροι κατά Προκοπίου και Λιμεναρχείου από τους δικηγόρους της οικογένειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπόθεση Βαλυράκη στην Ερέτρια: Νέο ηχηρό «χαστούκι» στον διαπλεκόμενο Εισαγγελέα Προκοπίου που είχε μηνυθεί αλλά πήρε και προαγωγή! Το Εφετείο Εύβοιας δικαίωσε την οικογένεια Βαλυράκη και ακύρωσε μία ακόμη εσφαλμένη απόφαση του συγκεκριμένου Εισαγγελέα που είχε «κουκουλώσει» την υπόθεση και την είχε βάλει στο αρχείο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο ψαράδες της Ερέτριας! Μύδροι κατά Προκοπίου και Λιμεναρχείου από τους δικηγόρους της οικογένειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο Εισαγγελέας Προκοπίου είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο, είναι συμμορία, υπάρχουν κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας. Θα έπρεπε να τον αποβάλλουν τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου ή αν έχει τσίπα να εξαφανιστεί...», είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος μαζί με την αδερφή του Μίνα Βαλυράκη - Παπαθεοδώρου έχουν καταθέσει, εδώ και καιρό, μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατά του Δημήτρη Προκοπίου αλλά και σε βάρος του Λιμενάρχη Ερέτριας και Λιμενάρχη Χαλκίδας. (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά δημοσιεύματα)...

Εντελώς λανθασμένη και εσφαλμένη κρίθηκε η απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου να βάλει στο αρχείο την μήνυση για ανθρωποκτονία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη από δύο ψαράδες της Ερέτριας.

Αυτό έκρινε η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας και ακύρωσε την απόφαση του, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν πράγματα και θαύματα και έχουν διαβάσει τις αποκαλύψεις του EviaZoom.gr για τα Δικαστήρια Χαλκίδας (Πρωτοδικείο και Εισαγγελία) τόσο για Δικαστές όσο και για τον συγκεκριμένο Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και των υφιστάμενων του Αντεισαγγελέων, ο οποίος υπηρετεί πάνω από 8,5 χρόνια σε αυτή τη θέση και έχει δεχθεί στο παρελθόν και άλλες μηνύσεις και καταγγελίες για άλλες υποθέσεις, ενώ πριν λίγες μέρες τον συγκεκριμένο κύριο τον κατήγγειλε δημόσια στο EviaZoom.gr ακόμη και η δικαστική υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Κωνσταντίνα Γαλάνη, κάνοντας και εκείνη λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα στα Δικαστήρια Χαλκίδας με αφορμή μία δίκη με κατηγορούμενες δικαστικούς υπαλλήλους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας (συναδέλφισσες της δηλαδή), οι οποίες σύμφωνα με την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ξανά η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, έπειτα από καταγγελία - αναφορά της Κωνσταντίνας Γαλάνη στην Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, οι δύο συναδέλφισσες της κουκούλωναν δικογραφίες φίλων και συγγενικών τους προσώπων ωστόσο στη δίκη που έγινε από Δικαστικούς Λειτουργούς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας οι δύο γυναίκες αθωώθηκαν με μάρτυρα υπεράσπισης τους τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και συνήγορο υπεράσπισης τους, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρη Γκίκα, μία δίκη που η Κωνσταντίνα Γαλάνη χαρακτήρισε στημένη και ότι η αθωωτική απόφαση ήταν σκανδαλώδης (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Σημειώνεται ότι πριν λίγους μήνες ο Άρειος Πάγος προήγαγε τον Δημήτρη Προκοπίου στον βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών (!) αλλά και την κολλητή του, την Επικεφαλής - Δικαστή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνα Φλετούρη στο βαθμό της Εφέτη Δικαστή, με μετάθεση στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου (στη Σύρο) τον Δ.Προκοπίου, και στο Εφετείο Ναυπλίου την Κ.Φλετούρη, αλλά μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, ο Δημήτρης Προκοπίου παραμένει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ως Προιστάμενος!

Μιλάμε δηλαδή για απίστευτες τραγικοκωμικές καταστάσεις που προσβάλλουν και γελοιοποιούν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά και τους αδέκαστους Δικαστές και Εισαγγελείς που υπάρχουν και δεν ανέχονται αυτή την κατάσταση, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να βρίσκεται στο ναδίρ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης (σ.σ. και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ) να έχει τεράστιες ευθύνες γιαυτό και πρέπει να δώσει επιτέλους εξηγήσεις, όπως και ο Άρειος Πάγος στον οποίο εδώ και λίγους μήνες έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος η Χαλκιδέα Μαρία Γεωργίου, η οποία σημειωτέον όπως έχει αναφέρει το EviaZoom.gr, -γιατί εμείς τα τα γράφουμε όπως είναι-, δεν έχει υπηρετήσει ποτέ στο «αμαρτωλό» Πρωτοδικείο Χαλκίδας, το οποίο έχουν «βρομίσει» οι Δικαστές που το πλαισιώνουν και το διοικούν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δυστυχώς, (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Μετά την προσφυγή λοιπόν που κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, κατά της απόφασης του Δημήτρη Προκοπίου, στην Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, αυτή έγινε δεκτή καθώς κρίθηκε εσφαλμένη, λανθασμένη και ακυρώθηκε. Έτσι ασκήθηκε άμεσα από την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας κακουργηματική δίωξη σε βάρος των δύο ψαράδων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως είχαν μηνυθεί δηλαδή από την οικογένεια Βαλυράκη, όπου η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας έκρινε ότι όντως έπρεπε να ασκηθεί αυτή η δίωξη σε βάρος τους, κρίνοντας λανθασμένη και εσφαλμένη την απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, κάτι που έχει κάνει ουκ ολίγες φορές η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας και για άλλες υποθέσεις στο παρελθόν σε άλλες λανθασμένες εσφαλμένες αποφάσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας και των Δικαστών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που έβγαζαν «μάτι», τις οποίες η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας τις ακύρωσε στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ EVIAZOOM.GR ΓΙΑ ΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Η ανακοίνωση που απέστειλαν στο EviaZoom.gr οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης:

«Όπως είχαμε ενημερώσει με το από 6.10.2021 δελτίο τύπου   μας, στις 30.09.2021 ασκήσαμε ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Ευβοίας προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 424/2021 απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δημήτριου Προκοπίου, που διέτασσε να τεθεί στο αρχείο ως «ατύχημα» η δικογραφία σχετικά με την διερεύνηση των αιτιών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια. Κύριος λόγος της προσφυγής μας ήταν το ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε,  προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Εκδόθηκε χθες επί της προσφυγής μας η υπ. αριθμ.. 51/15.11.2021 διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Ευβοίας κ. Βασιλικής Δεληστάθη, η οποία δέχθηκε τυπικά και ουσιαστικά την προσφυγή μας και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις και ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε ξανά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία και την παρέπεμψε στον τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας παραγγέλλοντας τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης.

Πρόκειται για μία σπουδαία εξέλιξη, η οποία ανατρέπει κάθε προσπάθεια  δημιουργίας εντυπώσεων ότι επρόκειτο για ένα θαλάσσιο ατύχημα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων και δικαιώνει την οικογένεια του θανόντος για την από μέρους της συστηματική επιδίωξη κάθε θεσμικής και δικονομικής δυνατότητας ώστε να μην κατισχύσουν οι εσφαλμένες επιλογές κάποιων φορέων της προδικασίας που έθεσαν σε κίνδυνο συγκάλυψης μία ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Είναι αυτονόητο ότι η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη ούτε κατασκευάζει ενόχους,  ούτε έχει οποιοδήποτε συμφέρον από τον χαρακτηρισμό του θανάτου του ως ανθρωποκτονίας. Αδιαπραγμάτευτη θέση της αποτελεί η συνέχιση της δικαστικής – ανακριτικής έρευνας της υπόθεσης και ακαθησύχαστη είναι η αγωνία της για την αναζήτηση της αλήθειας, στην οποία με όλες της τις δυνάμεις προσπαθεί να συμβάλει, χωρίς να ενοχοποιεί οποιονδήποτε. Τιμά και σέβεται, όπως οφείλει και του αναλογεί, την ιστορία του Σήφη Βαλυράκη, μίας εμβληματικής φυσιογνωμίας της αντίστασης ενάντια στην δικτατορία, κατά της οποίας τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και υπηρετεί τους θεσμούς στην αποκατάσταση των οποίων ο θανών με τους αγώνες του συνέβαλε.

Αποτελεί επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη σήμερα να συνεχισθεί χωρίς καμμία καθυστέρηση το ανακριτικό έργο προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτροπή της απώλειας αποδεικτικών στοιχείων και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι απαιτούμενες έρευνες».

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης μίλησαν ζωντανά και σε πρωϊνές εκπομπές της ΕΡΤ1

Ο Κώστας Παπαδάκης ανέφερε:

«Οι Τοπικές Αρχές βαρύνονται με εσφαλμένες κρίσεις. Τόσο η κρίση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία έχει ήδη ανατραπεί και δεν μπαίνει η υπόθεση στο αρχείο γιατί ακυρώθηκε η απόφαση του από την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας όσο και οι κρίσεις των προανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος της Ερέτριας, οι οποίοι άφησαν ημιτελείς αρκετές ανακριτικές πράξεις, οι οποίες εκκρεμούν ακόμα. Ουσιαστικά λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων παρά ως διωκτικές και ανακριτικές αρχές. Υπάρχουν στόματα τα οποία σιώπησαν, υπάρχουν στόματα τα οποία είπαν ψέματα, υπάρχουν και στόματα τα οποία άνοιξαν και είπαν την αλήθεια αβίαστα. Ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε, περιέγραψε το σκάφος, περιέγραψε τους δύο δράστες που είναι ιδιοκτήτες του και περιέγραψε τη στιγμή της ανθρωποκτονίας, ωστόσο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο και θεώρησε ατύχημα την δολοφονία... Δεν έγινε ούτε έρευνα στο σκάφος ούτε και στη μηχανή του και είναι μία από τις παραλείψεις και υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στη προκαταρκτική εξέταση και μετά μεγάλη σπουδή να εκδοθεί διάταξη από τον Εισαγγελέα (τον Προκοπίου) που έφερε την υπόθεση στο αρχείο. Είναι ερωτήματα και αναζητούν τις απαντήσεις...».

Τότε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης ανέφερε:

«Μου κάνει φοβερή εντύπωση κ.Παπαδάκη από την στιγμή που υπήρχε μάρτυρας, ο οποίος κατονόμαζε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιέγραφε πράγματα τα οποία είχε δει ότι αυτή η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει και έπρεπε να φτάσουμε σήμερα μετά από τόσο καιρό για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι μπας και βρεθεί φως...»

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης πήρε το λόγο και ανέφερε:

«Εμένα να δείτε κ.Κοτταρίδη που έχω δει και αν έχω δει ανθρώπους να τυλίγονται σε μία κόλλα χαρτί και να παραπέμπονται για το τίποτα και αποτελεί και για εμένα ένα ερώτημα ότι αν δεν ήταν η επώνυμη οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος το θύμα αυτής της ενέργειας ποια τύχη θα μπορούσε να είχε η υπόθεση αυτή αν δεν είχε κινηθεί αυτή η οικογένεια με όλη αυτή την επιμέλεια την οποία μας αποδώσανε...»

Ο δικηγόρος Μανώλης Φωτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων σε άλλη εκπομπή της ΕΡΤ1:

«Θα καταθέσουμε στον Ανακριτή σωρεία νέων στοιχείων, τα οποία έχουμε συλλέξει κάνοντας τη δουλειά της προκαταρκτικής έρευνας, αυτά δηλαδή που δεν έκανε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και το Λιμεναρχείο της Ερέτριας. Μεγάλες παραλείψεις! Ένας Σήφης Βαλυράκης ποτέ δεν έχει έναν τυχαίο θάνατο».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA