Θύμισε το γλέντι της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Εισαγγελέα Προκοπίου που είχε αποκαλύψει το EviaZoom - «Φωτιές» άναψε το γλέντι Δικαστών με Δικαστικό Επιμελητή – Την παραίτηση τους ζητούν 6 συνάδελφοι τους Δικαστές της Ενωσης Δικαστών & Εισαγγελέων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Θύμισε το γλέντι της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Εισαγγελέα Προκοπίου που είχε αποκαλύψει το EviaZoom - «Φωτιές» άναψε το γλέντι Δικαστών με Δικαστικό Επιμελητή – Την παραίτηση τους ζητούν 6 συνάδελφοι τους Δικαστές της Ενωσης Δικαστών & Εισαγγελέων (ΦΩΤΟ)

Για «σκιές ως προς τη στάση της Δικαστή - Εφέτη και Προέδρου της Ένωσης Δικαστών Μαργαρίτας Στενιώτη και Δικαστών - μελών του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κάνουν λόγο 6 Δικαστές της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπό τον Δικαστή Χριστόφορο Σεβαστίδη, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση τόσο της Δικαστή - Εφέτη και Προέδρου της Ένωσης Δικαστών Μαργαρίτας Στενιώτη όσο και των υπόλοιπων Δικαστικών Λειτουργών - μελών του Προεδρείου της Ένωσης μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με την συμμετοχή τους σε εκδήλωση σε εστιατόριο της Αθήνας, την οποία διοργάνωσε το γραφείο γνωστού Δικαστικού Επιμελητή, ο οποίος μάλιστα βράβευσε «δια χειρός» της Δικαστή - Εφέτη και Προέδρου της Ένωσης Δικαστών Μαργαρίτας Στενιώτη μία Ανώτατη Δικαστή του Αρείου Πάγου και μάλιστα Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην οποία παρέδωσε την «τιμητική» πλακέτα του γραφείου του!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαίρης Μπενέα, η βραβευθείσα, από το Δικαστικό Επιμελητή στην εκδήλωση, είναι Δικαστής του Αρείου Πάγου αλλά και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ είναι και μέλος της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη!

Στην ανακοίνωση τους 6 Δικαστές, θέτουν σειρά αιχμηρών ερωτημάτων, ζητώντας άμεσα την παραίτηση Στενιώτη και των υπολοίπων Δικαστικών τονίζοντας τα εξής:

«Αίτημα παραίτησης της Προέδρου και μελών του Προεδρείου της Ένωσης. Βαρύτατες σκιές μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις.

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2023

Οι χθεσινές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την στάση μελών του προεδρείου της Ένωσης γεννούν πολλαπλά ζητήματα ηθικής τάξης, το απονομιμοποιούν στις συνειδήσεις των συναδέλφων, προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαμε διατυπώσει εξ αρχής.

Οφείλουν πλέον η κ. Στενιώτη και τα μέλη του προεδρείου που συμμετείχαν στην παρακάτω εκδήλωση να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

1) Ποιες είναι οι σχέσεις τους με τον δικαστικό επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο, το γραφείο του οποίου διοργάνωσε την 12η Φεβρουαρίου 2023 εκδήλωση σε εστιατόριο της Αθήνας, όπου η πρόεδρος καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους; Από που υπάρχει τέτοια οικειότητα ώστε να αποκαλεί ο δικαστικός επιμελητής σε αντίστοιχη εκδήλωση το 2020 δημόσια μια συνάδελφο ως «όμορφο εισαγγελικό παρεδράκι»;

2) Με ποια ιδιότητα ο παραπάνω δικαστικός επιμελητής βράβευσε «δια χειρός» της κ. Στενιώτη, Ανώτατη Δικαστή, στην οποία παρέδωσε την «τιμητική» πλακέτα του γραφείου του; Όταν ο δικαστικός επιμελητής αποκάλεσε αυτόν και την κ Στενιώτη «ομάδα που κερδίζει και δεν αλλάζει» για ποιον λόγο δεν αντέδρασε η πρόεδρος της Ένωσης.

3) Γνώριζαν τα μέλη του Δ.Σ. που παρέστησαν ότι σε αντίστοιχη εκδήλωση το 2020 ο παραπάνω δικαστικός επιμελητής ευχαριστούσε δημοσίως την ίδια ανώτατη δικαστή για τη βοήθεια που του προσέφερε σε προσωπική του υπόθεση;

4) Ποιος κάλυψε τα έξοδα της προχθεσινής εκδήλωσης στην οποία ο δικαστικός επιμελητής παρεμβαίνει εμφανώς στα εσωτερικά θέματα της Ένωσης; Το προεδρείο της Ένωσης παρέστη θεσμικά εκπροσωπώντας όλους μας και όχι ατομικά ως συνεστίαση φίλων.

5) Θεωρούν οι συνάδελφοι του προεδρείου ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο δικαστικών λειτουργών να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις επαγγελματιών που έχουν σαφή κομματική τοποθέτηση;

6) Τέλος, με ποια ιδιότητα κλήθηκε και συμμετείχε ο ως άνω δικαστικός επιμελητής σε εκδήλωση που διοργάνωνε η Ένωση αποκλειστικά για μέλη της, όπως στην κοπή πίτας πριν λίγες εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη;

Πέρα από τις όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις μας σε επιμέρους θέματα, ως προεδρείο όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρετήσαμε με ήθος και εντιμότητα την Ένωση. Γι’ αυτό και απουσιάζουμε από τα «εγκωμιαστικά» σχόλια του δικαστικού επιμελητή στις προηγούμενες διοικήσεις της Ένωσης.

Με μεγάλη περίσκεψη και έντονο προβληματισμό καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές των μελών του προεδρείου που μας εκθέτουν συλλογικά. Τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται για να εκπροσωπούν και να τιμούν με τη στάση τους όλους τους Δικαστές. Όχι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις που υπονομεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Αυτή τη στιγμή θεωρούμε επιβεβλημένη ενέργεια την παραίτηση της Προέδρου και όσων μελών συμμετείχαν σ’ αυτήν την εκδήλωση που εκθέτει το Δικαστικό Σώμα».

-------------------------

Θύμισε το γλέντι της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Εισαγγελέα Προκοπίου που είχε αποκαλύψει το EviaZoom

Τι είχε αποκαλύψει από τον Νοέμβριο του 2021 το EviaZoom.gr (ένα από τα δημοσιεύματα) για την διαπλεκόμενη σχέση της Τρικαλινής Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, δικηγόρος στο επάγγελμα, με τον κολλητό της Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, ο οποίος έχει αρκετές μηνύσεις στην "πλάτη" του για παραδικαστικό και κατάχρηση εξουσίας, οι οποίες δεν προχωράνε επειδή έχει κουμπαριές ακόμα και με στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και ηγετικό στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ εδώ και λίγους μήνες μπορεί να "ξεκουμπίστηκε" μετά από 10 περίπου χρόνια από τα Δικαστήρια Χαλκίδας, ωστόσο έχει αφήσει εκεί τα δεκανίκια του που είχε όλα αυτά τα χρόνια στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για να συνεχίσουν το καθεστωτικό του έργο εκτελώντας απλά τις εντολές του. Χαρακτηριστικό είναι ότι και την θέση του ως Επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας την έχει πάρει η κολλητή του και χρόνια συνεργάτιδα του Βάια Ακρίβου, η οποία πριν μετατεθεί από τα Δικαστήρια Αθηνών στα Δικαστήρια Χαλκίδας όπου υπηρετεί εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το 2019, είχε ήδη σε βάρος της αρκετές σοβαρές καταγγελίες από τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, από γνωστό δικηγόρο ακόμα και από απλό πολίτη, ο οποίος την είχε μηνύσει επίσης κατά την θητεία της στα Δικαστήρια Αθηνών. Και αυτά έχουν δημοσιευτεί ήδη δημοσίως, με τις καταγγελίες σε βάρος της να αυξάνονται συνεχώς... (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα για την κ.Ακρίβου)

Δείτε την φωτογραφία - ντοκουμέντο που είχε δημοσιεύσει το EviaZoom.gr (με κύκλο τα πρόσωπα της Δημάρχου Χαλκιδέων και του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου:

Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη αδιάψευστη μαρτυρία δικαστικής υπαλλήλου προς τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη για τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου: «Υπάρχει Παραδικαστικό Κύκλωμα στα Δικαστήρια Χαλκίδας. Με πίεζε και για σένα ο Προκοπίου και οι συνεργάτες του να σου "πειράζω" τις δικογραφίες όπου ήσουν κατηγορούμενος και μηνυτής...», κάτι που έχει καταγγελθεί εδώ και καιρό με επίσημη αναφορά και καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και η νωρίτερη έμμεση απειλή και εκβίαση που είχε δεχθεί προσωπικά ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης από τον Εισαγγελέα Προκοπίου λέγοντας του επί λέξη: «Κατέβασε τα δημοσιεύματα με τις δημόσιες καταγγελίες σε βάρος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, και μετά θα τα βρούμε...», με τον δημοσιογράφο να αρνείται κατηγορηματικά να το πράξει, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχει πρωτοφανή συγκάληψη ακόμα και από τον Άρειο Πάγο και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ούτε κλήση για κατάθεση δεν υπήρξε από τον Άρειο Πάγο που διοικούν η Ευβοιώτισσα Μαρία Γεωργία και ο επίσης Ευβοιώτης Ισίδωρος Ντογιάκος...!! 

Όσον αφορά το εν λόγω δημοσίευμα πρόκειται για φωτογραφία - ντοκουμέντο, που είχε τραβηχτεί σε γλέντι και είχε δημοσιεύσει το EviaZoom.gr στις 27 Νοεμβρίου 2021, απεικονίζεται η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα να βρίσκεται σε γλέντι μαζί με τον κολλητό της Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, παρουσία και άλλων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων των Δικαστηρίων Χαλκίδας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που υπάρχει κράτος Δικαίου κάποιοι θα είχαν απολυθεί και άλλοι θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Δήμαρχος Έλενα Βάκα έχει καταγγελθεί δημόσια ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο ότι έχει μοιράσει απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εμπλέκεται σε πλημμεληματικές μέχρι και κακουργηματικές υποθέσεις, όπως για τους νεκρούς στο Ληλάντιο πριν 2 περίπου χρόνια από τις πλημμύρες, στη στημένη δίκη του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη με ψεύτικες μηνύσεις της Βάκα, ο οποίος είχε αποκαλύψει σωρεία καταγγελιών και αποκαλύψεων σε βάρος της Βάκα, ωστόσο όλες αυτές οι δικογραφίες έχουν παραμείνει στα συρτάρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας και έχουν βγάλει αράχνες και σκορπιούς... και γι'αυτό το λόγο έχει ζητηθεί η παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε ξανά την φωτογραφία - ντοκουμέντο που είχε δημοσιεύσει το EviaZoom.gr (με κύκλο τα πρόσωπα της Δημάρχου Χαλκιδέων και του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA