«Βρωμάει» από παντού η διεφθαρμένη "δικαιοσύνη": «Δεχόμουν πιέσεις και δωροδοκίες από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και θα τον αποκαλύψω...», λέει τώρα ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου - Κυβέρνηση για Τζανερίκο: «Ζητούσε να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έλεγε ότι έχει ισχυρές επιχειρηματικές πλάτες...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Βρωμάει» από παντού η διεφθαρμένη "δικαιοσύνη": «Δεχόμουν πιέσεις και δωροδοκίες από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και θα τον αποκαλύψω...», λέει τώρα ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου - Κυβέρνηση για Τζανερίκο: «Ζητούσε να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έλεγε ότι έχει ισχυρές επιχειρηματικές πλάτες...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σκεφτείτε τι έχει συμβεί σε πιο απλές δικαστικές υποθέσεις στα δικαστήρια της χώρας, όπως στα αμαρτωλά Δικαστήρια Χαλκίδας με τα όσα έχει αποκαλύψει το EviaZoom.gr όλα αυτά τα χρόνια - Δεν έπεσε και κανένας από σύννεφα με τις καταγγελίες του πρώην πλέον Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου με αφορμή την υπόθεση αποκλεισμού του κόμματος - μορφώματος Κασιδιάρη...

Είναι βέβαιο ότι η Ελληνική "δικαιοσύνη" πρέπει να κατεδαφιστεί και να ξαναχτιστεί από την αρχή ακόμα και με ξένους δικαστές και εισαγγελείς... Πρέπει να φύγουν οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί από το δικαστικό σώμα και να μπουν νέοι με διαφάνεια από την Σχολή Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δεν χρειαζόταν να ακούσουμε τις καταγγελίες του κ.Τζανερίκου. Το πόσο διεφθαρμένη είναι η ελληνική "δικαιοσύνη" ο κόσμος το ξέρει πολύ καλά και το έδειξε και η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση - έρευνα, ενώ σε όλο τον κόσμο η ελληνική "δικαιοσύνη" βρίσκεται στην προτελευταία θέση του κόσμου, όσον αφορά την ανεξαρτησία της και τις μη δίκαιες δίκες.  Και δεν έγινε τώρα ξαφνικά διεφθαρμένη, είναι διεφθαρμένη εδώ και παρά πολλά χρόνια και επί θητείας δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ωστόσο τα 4 τελευταία χρόνια η κατάσταση με την διαφθορά στο δικαστικό σώμα έφτασε στο απροχώρητο.

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, που ο δικαστικός λειτουργός Χρήστος Τζανερίκος βρισκόταν σε θέσεις κλειδιά και στην ανώτατη θέση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ο ίδιος έπινε και εκείνος το "αμίλητο" νερό και θα έλεγε, αν τον ρωτούσες όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, πόσο καλή δικαιοσύνη έχουμε στην Ελλάδα και ...τρίχες κατσαρές.

Τι κατήγγειλε τώρα ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου στο eidiseis.gr...

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιόν Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω πω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..Γιατί πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου και το κύρος της Δικαιοσύνης. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Γιατί εγώ δεν τα ξέρω όλα, ούτε μου τα είπανε...»

Τι λέει η Κυβέρνηση για τις καταγγελίες Τζανερίκου...

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κυβερνητικές πηγές τονίζουν τα εξής:

«Ο κ. Τζανερίκος ήθελε σε πρότερο χρόνο να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.Στην κατεύθυνση αυτή επικαλέστηκε και ισχυρές επιχειρηματικές πλάτες. Όπως είναι ευλόγως αντιληπό η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του κ. Τζανερρίκου αφής στιγμής επικαλέστηκε και τις πλάτες αυτές. Ο κ. Τζανερρίκος το κράτησε Μανιάτικο και λόγω και κάποιων ιδιαίτερων απόψεων που έχει για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ενεργεί και συμπεριφέρεται με τον τρόπο που είδαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα...»

Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «ο μεν κ. Μητσοτάκης 3 χρόνια επέτρεπε στα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και ήρθε στο πάρα πέντε να νομοθετήσει. Και ο κ. Τσίπρας δεν έχει το θάρρος να ψηφίσει το νόμο που θα εμποδίσει τη συμμετοχή των ακροδεξιών φονιάδων στις επερχόμενες εκλογές θέλοντας προφανώς να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά».

Το ΚΚΕ ανέφερε πως «για μας το κρίσιμο ήταν οι προηγούμενες διατάξεις η προηγούμενη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση επί των οποίων θα κρίνει το συγκεκριμένο όργανο. Κι αυτές τις διατάξεις εμείς τις είχαμε χαρακτηρίσει πάρα πολύ επικίνδυνες».

Για το «παρακράτος συνδιαλλαγής» με φόντο τις ανεξάρτητες αρχές έκανε λόγο η Ελληνική Λύση.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA