Και ξαφνικά συλλήψεις - ταυτοποιήσεις για την «GREEK MAFIA» και τις εκτελέσεις Ρουμπέτη και Σκαφτούρου στη Βοιωτία - Δύο συλλήψεις Ελλήνων και ταυτοποιήθηκαν άλλοι 5, οι δύο είναι φυλακισμένοι σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Και ξαφνικά συλλήψεις - ταυτοποιήσεις για την «GREEK MAFIA» και τις εκτελέσεις Ρουμπέτη και Σκαφτούρου στη Βοιωτία - Δύο συλλήψεις Ελλήνων και ταυτοποιήθηκαν άλλοι 5, οι δύο είναι φυλακισμένοι σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγα 24ωρα μετά την εκτέλεση, με 100 σφαίρες, του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα) η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ξαφνικά την Πέμπτη (18-01-2024) ότι συνέλαβε δύο άτομα και ταυτοποίησε άλλους 5 που εμπλέκονται όλοι στην «GREEK MAFIA», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ...

Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

Πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, σε Ασπρόπυργο Αττικής και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη πέντε (5) ταυτοποιημένα μέλη, από τα οποία τα δύο (2) είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης.

Όπως προέκυψε εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα:

- Στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,

- Στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,

- Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,

- Στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και
στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Τα συγκεκριμένα άτομα εκτέλεσαν Ρουμπέτη και Σκαφτούρο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ...

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη επίθεση με θύμα τον 55χρονο γνωστό άνθρωπο της νύχτας Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος έπεσε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του, σημειώθηκε την Δευτέρα του Πάσχα (25-04-2022), λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας (δείτε ΕΔΩ , ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά δημοσιεύματα).

Οι δολοφόνοι του Σκαφτούρου εκτιμάται ότι σχεδίαζαν για καιρό το «χτύπημα», επιλέγοντας να επιτεθούν σε μία στιγμή που ο Γιάννης Σκαφτούρος θα ήταν χαλαρός περνώντας οικογενειακές στιγμές. Ο 55χρονος, φοβούμενος για τη ζωή του είχε πάντα μαζί του φρουρά και, κατά πληροφορίες, πολλές φορές φορούσε και αλεξίσφαιρο.

Την Δευτέρα του Πάσχα ωστόσο, εκείνοι έλειπαν για συγκεκριμένες ώρες, κάτι το οποίο ενδεχομένως γνώριζαν εκείνοι που οργάνωσαν τη δολοφονία του 55χρονου. Είτε παρακολουθούσαν τις κινήσεις της φρουράς του, είτε είχαν πληροφόρηση από μέσα.

Με ένα πρωτοφανή και επιδεικτικό τρόπο, οι άγνωστοι δολοφόνοι μπήκαν στην εξοχική κατοικία του Γιάννη Σκαφτούρου χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ:

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάστηκε και η διπλή μαφιόζικη εκτέλεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης (07-06-2023) στην περιοχή του Κορυδαλλού Αττικής, με θύματα τον Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος «γαζώθηκε» από καλάσνικοφ μαζί με τον γαμπρό του Διονύση Μουζακίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε όχημα τύπου τζιπ, άνοιξαν πυρ και «γάζωσαν» με καλάσνικοφ δύο άτομα που ήταν μέσα σε αυτοκίνητο εκείνη την στιγμή επί της οδού Σοφίας Βέμπο, στον Κορυδαλλό Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, ο οποίος θεωρείτο ώς πρωτοπαλίκαρο επίσης δολοφονημένων «πρωταγωνιστών» της Greek Mafia, είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος και είχε προσληφθεί έπειτα στον Δήμο Πειραιά επί Δημαρχίας Μώραλη και κυκλοφορούσε με τη θωρακισμένη Μερσεντές του εφοπλιστή, καναλάρχη και προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, αν και είχε σκοτώσει το 2007 τον 22χρονο φίλαθλο του «Τριφυλλιού» Μιχάλη Φιλόπουλο (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά δημοσιεύματα), ενώ το όνομα του είχε ακουστεί και σε συμβόλαια θανάτου ακόμα και δημοσιογράφων.

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΜΠΕΤΗΣ:

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Ιωάννη Σκούρα και της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA