Δικαστήρια Χαλκίδας Gate - Μπόχα και δυσωδία! Με μία χρηματική εγγύηση της πλάκας αποφυλάκισαν μέσα σε 2 μήνες τον μιζαδόρο Προϊστάμενο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Εύβοιας που είχε συλληφθεί στα πράσα από το Εσωτερικών Υποθέσεων - Είχε «τσεπώσει» λεφτά με το τσουβάλι από πολίτες για να τους βγάζει παράνομες άδειες, διπλώματα οδήγησης, ψευδείς βεβαιώσεις, κ.α. (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δικαστήρια Χαλκίδας Gate - Μπόχα και δυσωδία! Με μία χρηματική εγγύηση της πλάκας αποφυλάκισαν μέσα σε 2 μήνες τον μιζαδόρο Προϊστάμενο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Εύβοιας που είχε συλληφθεί στα πράσα από το Εσωτερικών Υποθέσεων - Είχε «τσεπώσει» λεφτά με το τσουβάλι από πολίτες για να τους βγάζει παράνομες άδειες, διπλώματα οδήγησης, ψευδείς βεβαιώσεις, κ.α. (ΦΩΤΟ)

Τον είχαν προφυλακίσει οι δικαστικοί λειτουργοί του Πρωτοδικείου Χαλκίδας των Δικαστηρίων Χαλκίδας για τα μάτια του κόσμου, όπως αποδείχτηκε και είχαμε προβλέψει, και μετά από 2 μήνες οι ίδιοι άνθρωποι τον άφησαν ελεύθερο με συνήγορο τον γνωστό δικηγόρο Θανάση Τάρτη που τυγχάνει και δικηγόρος της Δημάρχου Χαλκιδέων, Ελένης Βάκα (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα με την σύλληψη του)...

Ελεύθερο «πουλάκι» είναι εδώ και λίγες μέρες, ο Προϊστάμενος του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα (στην οδο Λεωφόρο Χαϊνά), ο οποίος είχε κάνει επάγγελμα τις δωροληψίες, τις ψευδείς βεβαιώσεις και την υπεξαγωγή εγγράφων και είχε συλληφθεί πριν 2 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2024, από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που εδρεύει στην Αθήνα, -οι οποίοι εξιχνίασαν την δράση του έπειτα από μυστική επιχείρηση-, και όχι από αστυνομικούς της Χαλκίδας και της Εύβοιας.

Ο μιζαδόρος Χαλκιδέος Προϊστάμενος του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα έκανε προσφυγή κατά της προφυλάκισης του, με δικηγόρο τον Θανάση Τάρτη, την οποία είχαν διατάξει μόλις πριν 2 μήνες, η Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου των Δικαστηρίων Χαλκίδας, η οποία προσφυγή έγινε μάλιστα άμεσα δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, το οποίο τον άφησε ελεύθερο με μία χρηματική εγγύηση συνολικού ποσού 8.000 ευρώ.


Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχε αναφέρει σε ανακοίνωση της για την δράση του Προϊσταμένου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα μόλις πριν 2 μήνες τον Φεβρουάριο του 2024:

«Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω υπάλληλος, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, κατέχοντας τη θέση προϊσταμένου, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά από ιδιώτες με σκοπό να επισπεύδει την έκδοση ή να εκδίδει παρανόμως σχετικές άδειες, καθώς και να μεριμνά για την επιτυχία τους σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Συγκεκριμένα, ανά περίπτωση, απαιτούσε χρηματικά ποσά:

300 – 350 ευρώ, για την επίσπευση της έκδοσης αδειών χειριστών μηχανημάτων, σε ενδιαφερόμενους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις,

1.500 – 3.500 ευρώ, για την έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων σε ενδιαφερόμενους που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (στην περίπτωση αυτή απαιτούνταν η εύρεση και ο χρηματισμός αρχιτεχνιτών που θα βεβαίωναν ψευδή στοιχεία σχετικά με αναγκαία προϋπηρεσία),

300 – 500 ευρώ, για την χορήγηση σε ενδιαφερόμενους ερωτήσεων σε επικείμενες θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση σχετικού διπλώματος, καθώς και για την βεβαίωση της επιτυχίας τους στις εν λόγω εξετάσεις, ανεξάρτητα από την πραγματική επίδοσή τους.

Για την αποφυγή της αποκάλυψης της δράσης του, λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που αφορούσαν στον τρόπο συνάντησης με τους ενδιαφερόμενους, την παραλαβή των χρηματικών ποσών καθώς και τις επικοινωνίες μαζί τους, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσε και κωδικές λέξεις. Επιπλέον, έπαιρνε στην οικία του φακέλους των ενδιαφερόμενων αλλά και τη σφραγίδα της Υπηρεσίας του, ώστε πέραν του ωραρίου εργασίας του να ετοιμάζει απρόσκοπτα τα ανάλογα έγγραφα.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες στην οικία και στο όχημά του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-18.810- ευρώ,

-1.500- δολάρια,

-4- ρολόγια,

- πιστόλι και -80- φυσίγγια,

- πλήθος σφραγίδων και αιτήσεων,

-13- φάκελοι ενδιαφερόμενων,

- πλαστό χαρτονόμισμα,

- κινητό τηλέφωνο, 

- λάπτοπ, 

-2- τάμπλετ και σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12,35- γραμμάρια κάνναβης, για τα οποία συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου».

Η σχετική ΕΙΚΟΝΑ της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχε σταλεί στο EviaZoom.gr από αυτά που είχαν εντοπίστει στην κατοχή του και κρυμμένα στο σπίτι του:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χτύπησε «κόκκινο» η διαφθορά στη Χαλκίδα: Το Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε στα πράσα Προϊστάμενο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Εύβοιας για δωροληψίες, ψευδείς βεβαιώσεις και υπεξαγωγή εγγράφων κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση - Απαιτούσε και «τσέπωνε» χρήματα από πολίτες για να τους βγάζει παράνομες άδειες και διπλώματα οδήγησης - Χειροπέδες και σε δύο ιδιώτες συνεργούς του (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA