Προήχθη σε Αρεοπαγίτη ο Χρήστος Κατσιάνης που διερευνούσε Δικαστές και Εισαγγελείς της Χαλκίδας - Όλες οι προαγωγές! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Προήχθη σε Αρεοπαγίτη ο Χρήστος Κατσιάνης που διερευνούσε Δικαστές και Εισαγγελείς της Χαλκίδας - Όλες οι προαγωγές! (ΦΩΤΟ)


Σε προαγωγές προχώρησε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος)...

Με απόφασή του προήχθησαν σε Αρεοπαγίτες 22 Δικαστές - Πρόεδροι Εφετών, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην Πρόεδρος Εφετών Εύβοιας, -υπηρετούσε στην Αττική τα τελευταία 2 χρόνια-, Χρήστος Κατσιάνης, ο οποίος το 2018 διερευνούσε υποθέσεις κατά Δικαστών και Εισαγγελέων που υπηρετούν στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Κατσιάνης ως Πρόεδρος Εφετών Εύβοιας διερευνούσε έναν ολόκληρο φάκελο που περιείχε καταγγελίες...

Αρκετές από τις υποθέσεις αυτές είχαν αποκαλυφθεί από το EviaZoom.gr και οι καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν ήταν τόσο σοβαρές και στοιχειοθετημένες που προκάλεσαν τον Μάρτιο του 2018 την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας από την -τότε- Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά, η οποία ωστόσο συνταξιοδοτήθηκε στη συνέχεια και αποχώρησε από την θέση της.

Η κ. Παρασκευά από την μεριά της είχε αναθέσει στον κ. Κατσιάνη τη λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους, ενώ στο τέλος θα εκδιδόταν και ένα πόρισμα από τον κ. Κατσιάνη το οποίο θα μεταβίβαζε στη συνέχεια σε απόρρητο φάκελο στην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου για να εκδώσει την τελική απόφαση. 
Ανάμεσα στους μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν ήταν ο δικηγόρος Αντώνης Τσενές που έκανε λόγο για κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, αλλά και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης, ο οποίος είχε καταθέσει σωρεία στοιχείων για την ανεξέλεγκτη και παράνομη δράση των Εισαγγελέων και Δικαστών της Χαλκίδας.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του EviaZoom.gr, ο Χρήστος Κατσιάνης είχε προλάβει να καλέσει στο γραφείο του όλους τους εμπλεκόμενους,-όσον αφορά τις υποθέσεις που αποκάλυψε το EviaZoom.gr-, ωστόσο τα νυν και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και από τις καταθέσεις των μαρτύρων ήταν τόσα πολλά, με αποτέλεσμα: μέχρι την αποχώρηση του να μην έχει προλάβει να εκδώσει κάποιο πόρισμα.

Τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, τον πρώην Εισαγγελέα Χαλκίδας και νυν Θήβας, Βασίλη Βασιλάκη - Παραγυιό, τον Δικαστή Μιχάλη Ντόστα, κ.α.

Έτσι λοιπόν μετά την αποχώρηση του Χρήστου Κατσιάνη από το Εφετείο Εύβοιας αλλά και την συνταξιοδότηση της Χρυσούλας Παρασκευά, είχε προκύψει εύλογα το ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι με την εξέλιξη των υποθέσεων, οι οποίες είναι άγνωστο αν τελικά μεταφέρθηκαν σε άλλον δικαστικό λειτουργό, ή αν τελικά «πάγωσαν» οι έρευνες, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη παρόλο που έχουν κατατεθεί μέχρι και μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κ.α. σε βάρος Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας.

Αναλυτικότερα σε Αρεοπαγίτες προήχθησαν οι εξής πρόεδροι Εφετών:

Αικατερίνη Βλάχου, Μαρία Λεπενιώτη, Ευδοξία Κιουπτσίδου –Στρατουδάκη, Άννα Φωτοπούλου- Ιωάννου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Χρήστος Κατσιάνης, Δήμητρα Ζώη, Ασημίνα Υφαντή, Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη, Ελένη Κατσούλη, Ιωάννης Δουρουκλάκης, Ξένου Στρούζου, Μαρουλιώ Δαβίδου-Απέργη, Μαρία Κουφούδη, Γεώργιος Καλαμαρίδης, Μαρία Ανδρικοπούλου, Ευστάθιος Νίκας, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Σοφία Πολύζου-Θεοχαρίδη, Μαρία Βαρκά, Άννα Αγγελάτου-Βασιλείου και Γεωργία Κατσίμαγκλη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA