Το άγνωστο περιστατικό με τον Λυκουρέζο στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Τι είχε συμβεί με την Δικαστή! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Το άγνωστο περιστατικό με τον Λυκουρέζο στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Τι είχε συμβεί με την Δικαστή! (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την σύλληψη του μεγαλοδικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου από την Αντιτρομοκρατική για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, έγινε γνωστή και η ακόλουθη ιστορία που έλαβε χώρα το 1990 στα Δικαστήρια Χαλκίδας...

Τη δεκαετία του 1990, ένα ηθικής τάξεως ζήτημα είχε δώσει λαβές για σχόλια και υπαινιγμούς. 

Αφορμή, η δίκη του Ιωσήφ Βαγιωνή για το έγκλημα κατά της ερωμένης του Ελένης Πίσχου, σε μια υπόθεση έρωτα και θανάτου που απασχολούσε τα πρωτοσέλιδα του Τύπου και ερέθιζε ποικιλοτρόπως το κοινό. 
Στη δίκη του επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή στη Χαλκίδα. Στην φωτογραφία, ο Αλ. Λυκουρέζος (αριστερά), ο αδερφός του θύματος, που καταθέτει και ο κατηγορούμενος Ι. Βαγιωνής (δεξιά)...

Απέναντι στον Λυκουρέζο είχε εξάλλου παρατάξει το νομικό του οπλοστάσιο ένας άλλος δικηγόρος βεληνεκούς, ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης. 

Τη «βόμβα» έριξε η ίδια η Πρόεδρος του δικαστηρίου στη Χαλκίδα, προσάπτοντας ευθέως στον Λυκουρέζο ότι εισέβαλε στο γραφείο της και την απείλησε, σε μια προσπάθεια να της ασκήσει ψυχολογική βία και να προκαταλάβει την απόφαση _ κατηγορία που είχε στείλει τον ίδιο στο Πειθαρχικό. 

Ωστόσο ο Α. Λυκουρέζος είχε απαλλαγεί από τον τότε πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντώνη Ρουπακιώτη, χωρίς καμία συνέπεια.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραδέχθηκε αργότερα ότι προσέγγισε τη Δικαστή, απέδωσε ωστόσο την επίσκεψη αυτή στην προσωπική του αγωνία για την έκβαση της δίκης, πεπεισμένος ότι η ακροαματική διαδικασία δεν διεξαγόταν αντικειμενικά και η απόφαση διαφαινόταν ήδη προκατειλημμένη. 










Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA