Καταπέλτης η ιατροδικαστής για τον φονιά ψευτογιατρό και τους συνεργούς του - 27 θύματα ανάμεσα τους και 7 παιδιά! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καταπέλτης η ιατροδικαστής για τον φονιά ψευτογιατρό και τους συνεργούς του - 27 θύματα ανάμεσα τους και 7 παιδιά! (ΦΩΤΟ)

Καταπέλτης για τον απατεώνα ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη είναι το πόρισμα της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στον ανακριτή του 1ου Τμήματος Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, Φωτεινό Καλαφάτη, και το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Realnews...

Στις 50 σελίδες της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, η Ουρανία Δημακοπούλου, πραγματογνώμων Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς, αποδίδει τον θάνατο 12 ασθενών αλλά και την επιβαρυμένη κλινική κατάσταση άλλων 15 εν ζωή στις «θεραπείες» του Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, αντίστοιχα. Μεταξύ των θυμάτων του είναι και 7 παιδιά! 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση για τα ελληνικά χρονικά και σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα σκευάσματα που φέρεται να παρείχε ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός περιείχαν τοξικές ουσίες, γράφει η ιατροδικαστής στο πόρισμά της.

«Στους επιβαρυμένους κλινικά ασθενείς χορηγείται ένα “κοκτέιλ” διάφορων ουσιών μεταξύ των οποίων εμπεριέχονται εστέρες, φαινόλες, οξέα, ψευδαισθησιογόνα-παραισθησιογόνα, όπως η Δ9-τετραϋδοκανναβινόλη, η οποία αποτελεί το κύριο συστατικό των προϊόντων της κάνναβης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στον οργανισμό των θυμάτων βρέθηκαν συνολικά 28 τοξικές ουσίες, στις οποίες κάποιος απλός πολίτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Τίθεται το ερώτημα, πώς, από πού και από ποιον ο Νίκος Κοντοστάθης προμηθεύτηκε αυτές τις ουσίες.

Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση κατηγορούνται και πραγματικοί γιατροί ως συνεργοί του «Κόντου», όπως συστηνόταν ο απατεώνας στα θύματά του.

Θυμίζουμε επίσης ότι ανάμεσα στους συνεργούς του, σύμφωνα με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε ο Ανακριτής Αθηνών, είναι και ο Ευβοιώτης γιατρός και πρώην Υπουργός, βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη, και συγκεκριμένα να δίνει παρών μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα ενώ του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα με απόφαση του Ανακριτή Αθηνών. (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ, ΕΔΩ τα σχετικά δημοσιεύματα).

«Τέσσερις με έξι μήνες ζωής»

Προγεγραμμένη ήταν η μοίρα των ασθενών που φέρονται να τον εμπιστεύθηκαν. «Κατά μέσο όρο για τα θύματα, από τη γνωριμία τους μαζί του έως τον θάνατο, μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών ζωής το μέγιστο». Ο ίδιος εμφανίζεται να γνωρίζει τις δραματικές συνέπειες των πράξεών του για τους ασθενείς, αλλά αδιαφορεί.

«Ο ίδιος γνωρίζει την κατάληξη των ασθενών μετά τη διακοπή της ενδεδειγμένης ιατρικής θεραπείας, αλλά αποσκοπεί στο να διακόψει την επαφή και να άρει την εμπιστοσύνη των ασθενών στους θεράποντες ιατρούς τους. Απλά, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα