«Όργιο αυτό που έγινε, υπήρξε μεθοδευμένη συγκάλυψη...» - Νέες «βόμβες» από τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη για τον διαπλεκόμενο Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου που είναι 10 χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Όργιο αυτό που έγινε, υπήρξε μεθοδευμένη συγκάλυψη...» - Νέες «βόμβες» από τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη για τον διαπλεκόμενο Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου που είναι 10 χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Νέες «βόμβες» εξαπέλυσε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης κατά του διαπλεκόμενου Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου που υπηρετεί 10 χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας, ως Προϊστάμενος, σε βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί μηνύσεις και καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παραδικαστικά κυκλώματα...

Να υπενθυμίσουμε καταρχάς ότι η δράση του συγκεκριμένου Εισαγγελέα έφτασε μέχρι την Ελληνική Βουλή με επίσημη ερώτηση που κατατέθηκε από βουλευτές τον Απρίλιο του 2022 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα). Πρόκειται για σκάνδαλο, που δεν έχει προηγούμενο, για τον Δημήτρη Προκοπίου και την παρέα του που είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr από τον Δεκέμβριο του 2021 (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Διαβάστε επίσης: Κουνιάδος Βαλυράκη: «Ο Εισαγγελέας Προκοπίου είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο, είναι συμμορία, υπάρχουν κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης: Επίσημο Ερώτημα του EviaZoom.gr προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης: «Σύζυγος Εισαγγελέα της Χαλκίδας εργάζεται στο Υπουργείο σας κύριε Τσιάρα;; και είναι Σύμβουλος σας;;...»

Διαβάστε επίσης: Η δημόσια καταγγελία - κόλαφος του Βαξεβάνη κατά της Εισαγγελέως Βάϊας Ακρίβου, η μήνυση πολίτη σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και οι τσαμπουκάδες της σε δικηγόρο - Στη συνέχεια ήρθε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και είναι η κυρία που «βάπτισε» διαρκές αυτόφωρο την μήνυση της Βάκα κατά του Μιχάλη Τσοκάνη για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση για το δημοσίευμα με το βίντεο με το ουίσκι - Διαβάστε αναλυτικά

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr ο Εισαγγελέας Δημήτρης Προκοπίου αλλά επίσης και η κολλητή φίλη του Δικαστής - Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνα Φλετούρη υπηρετούν στα Δικαστήρια Χαλκίδας από το 2013! οι οποίοι παραμένουν ατιμώρητοι μέχρι σήμερα-, παρά τα «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει οι ίδιοι και οι συνάδελφοι - υφιστάμενοι τους, που εκτελούν τις εντολές τους, όπως έχει αποκαλύψει με εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα το EviaZoom.gr, τα τελευταία χρόνια και στο πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Παραδικαστικό Κύκλωμα σε βάρος Τσοκάνη και EviaZoom με ακλόνητες αποδείξεις! Μαρτυρίες - «φωτιά» ακόμη και από δικαστικούς υπαλλήλους: «Ο Εισαγγελέας Προκοπίου μας ζητούσε να "κουκουλώνουμε" δικογραφίες στις οποίες ήταν μηνυτής ο δημοσιογράφος και να προχωρούμε άμεσα τις δικογραφίες με γρήγορη δικάσιμο στις οποίες ήταν κατηγορούμενος ο δημοσιογράφος» - Στον «αέρα» σύντομα και τα ηχητικά ντοκουμέντα για την συμμορία

Διαβάστε επίσης: Η αθλιότητα δεν έχει όρια: Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας έδωσε εντολή να συλληφθεί δημοσιογράφος του EviaZoom.gr για μία τροχονομική παράβαση του 2010 που είχε παραγραφεί!

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία ντοκουμέντο: «Πικρός» ο καφές για Δικαστή και Εισαγγελέα σε καφετέρια της Χαλκίδας - Άλλη μία επιβεβαίωση του EviaZoom.gr για τις περίεργές στενές σχέσεις στα Δικαστήρια Χαλκίδας

Με μία ανακοίνωση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, η συγκεκριμένη δυάδα πήρε μετάθεση αλλά και προαγωγή, κάτι που προκάλεσε άφθονο γέλιο στους γνωρίζοντες για την πολύχρονη δράση τους και την ώρα μάλιστα που εκκρεμούν σοβαρές μηνύσεις - καταγγελίες σε βάρος τους.

Διαβάστε επίσης: Η διαπλοκή της Βάκα και των κολλητών της: Η Τρικαλινή Δήμαρχος Χαλκιδέων έκανε μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση στον Μιχάλη Τσοκάνη για το δημοσίευμα με το βίντεο που έπινε ουίσκι - Ο δημοσιογράφος συνελήφθη ενώ είχε λήξει το αυτόφωρο αλλά οι κολλητοί της στην Εισαγγελία του Προκοπίου το «βάπτισαν» διαρκές αυτόφωρο! Ο δημοσιογράφος της έκανε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση αλλά εκείνη δεν συνελήφθη ενώ εντοπίστηκε από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου! (ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΟ)

Διαβάστε επίσης: Καταπέλτης ο δικηγόρος Β. Χειρδάρης για την παράνομη σύλληψη του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη μετά από μήνυση της Βάκα - «Είναι σοβαρό αυτό που έγινε, πολύ κακώς έγινε η σύλληψη και η δίωξη του επειδή έκανε την δουλειά του, ήταν μία υπερβολική κίνηση για παραδειγματισμό ώστε να μην ελέγχει την τοπική εξουσία στη Χαλκίδα, θεωρώ ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της πριν πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έχει βγάλει σωρεία αποφάσεων...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Εύβοια: Γελάει και η Θέμιδα! Λένε ότι διέταξε έρευνα για τα αίτια της φωτιάς ο διαπλεκόμενος Εισαγγελέας Δημ. Προκοπίου όπως με τους νεκρούς πέρυσι όπου η δικογραφία έβγαλε αράχνες εδώ και έναν χρόνο - Δείτε τον σε γλέντι μαζί με την Βάκα! (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Δημήτρης Προκοπίου από τον Σεπτέμβριο του 2021 έπρεπε να βρισκόταν από τότε στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου που μετατέθηκε ως Αντεισαγγελέας Εφετών, ενώ η Κώνσταντίνα Φλετούρη έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο Εφετείο Ναυπλίου που μετατέθηκε ως Εφέτης Δικαστής. Τελικά έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε αλλά τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν φύγει και παραμένουν στα Δικαστήρια Χαλκίδας και συνεχίζουν ακάθεκτοι τα «έργα» τους διασύροντας και εξευτελίζοντας τον θεσμό της Δικαιοσύνης. 

Διαβάστε επίσης: Ανοίγουν στόματα και μέσα στα Δικαστήρια Χαλκίδας: «Στημένη η δίκη, όλοι μιλάνε για το παραδικαστικό κύκλωμα της Χαλκίδας» - Δικαστική υπάλληλος καταγγέλλει στο EviaZoom.gr ότι έπιασε στα «πράσα» συναδελφισσες της στην Εισαγγελία να «κουκουλώνουν» και να αποκρύπτουν δικογραφίες που αφορούσαν την μία εκ των δύο και την κόρη της - Ορίστηκε δίκη για την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελέας Εφετών, αλλά αθωώθηκαν με μάρτυρα υπεράσπισης τον Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου (!) και δικηγόρο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Γκίκα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης: (Παρα)δικαστήρια Χαλκίδας: Στη Βουλή το νέο σκάνδαλο για τον Προκοπίου και την παρέα του που είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr από τον Δεκέμβριο του 2021 - Βουλευτές σε Τσιάρα: «Για ποιο λόγο παραμένει ο Εισαγγελέας αυτός στη Χαλκίδα παρά την μετάθεση του;; και πως συμβάλλει αυτό στην αμεροληψία των δικαστικών λειτουργών;;....» (ΦΩΤΟ)

Σημειώνεται ότι σε βάρος Προκοπίου και Φλετούρη υπάρχουν μηνύσεις - καταγγελίες για ξεχωριστές υποθέσεις, όπως για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος από την οικογένεια Βαλυράκη, αλλά και για το παραδικαστικό κύκλωμα σε βάρος του EviaZoom.gr και του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη με ακλόνητες αποδείξεις ακόμα και με μαρτυρίες δικαστικών υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης: Παραδικαστικό ή ασχετοσύνη; Η σκανδαλώδης αιτία που «αθωώθηκαν» 19 άτομα για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ!

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία ντοκουμέντο από γλέντι: Παρέα με Βάκα και Προκοπίου η δικαστική υπάλληλος που καταγγέλθηκε στο EviaZoom από συναδέλφισσα της ότι την έπιασε στα «πράσα» να κουκουλώνει δικογραφίες κάνοντας λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα και στημένη δίκη με μάρτυρα τον ίδιο τον Εισαγγελέα... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος Αντώνης Τσενές στο EviaZoom.gr: «Ξεκίνησε έρευνα για κυκλώματα στα δικαστήρια Χαλκίδας! Την υπόθεση θα την πάμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: «Όργιο αυτό που έγινε, υπήρξε μεθοδευμένη συγκάλυψη...»

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα..

Αρχικά την υπόθεση την έβαλε στο αρχείο ο Εισαγγελέας Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου, αλλά ύστερα από μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου Εισαγγελέα και προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη στο Εφετείο Εύβοιας η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο καθώς κρίθηκε εσφαλμένη η απόφαση του Εισαγγελέα Προκοπίου και επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.  Οι δύο αλιείς που κατηγορούνται στην υπόθεση δολοφονίας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, αναμένεται στις 24 Μαΐου 2022 να πάνε σε Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Για να φτάσουμε όμως στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων είχε προηγηθεί, όπως προαναφέραμε, ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας από την οικογένεια και των δικηγόρων του Σήφη Βαλυράκη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στο tvxs.gr τόνισε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς και υπήρξε μεθοδευμένη συγκάλυψη. Διερωτώμαι μάλιστα τι θα συνέβαινε εάν στη θέση του Βαλυράκη ήταν κάποιος ανώνυμος, κάποιος συνήθης ύποπτος ή κάποιος άνθρωπος του περιθωρίου, από αυτούς που υπερασπίζω. Είναι όργιο αυτό που έχει γίνει στην υπόθεση αυτή. Υπενθυμίζω ότι η οικογένεια Βαλυράκη έχει υποβάλει μήνυση στον Εισαγγελέα Προκοπίου που χειριζόταν την υπόθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης και είναι ο ίδιος που εξέδωσε την απορριπτική διάταξη.  Η οικογένεια λοιπόν του έχει υποβάλει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Επίσης έχει υποβάλει μηνύσεις για τα ίδια αδικήματα και εναντίον των προϊσταμένων του Λιμενικού Χαλκίδας και Ερέτριας, των επικεφαλής δηλαδή των αρμόδιων τμημάτων κατά τη διάρκεια των ερευνών. Να έχετε υπόψη πως όλες οι εν λόγω μηνύσεις, αν και είχαν απορριφθεί αρχικά, κερδήθηκαν ύστερα από προσφυγές που κάναμε. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί μόνο η απόφαση για την απαλλακτική απόφαση Εισαγγελέα.

Το ερώτημα για τα κίνητρα βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με αυτά των δραστών, αλλά και με εκείνα του Εισαγγελέα Προκοπίου και των λιμενικών στην απόπειρα συγκάλυψης. Είναι πολύ ευρύτερος ο προβληματισμός μου. Το γεγονός ότι η υπόθεση σήμερα βρίσκεται στον Ανακριτή οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε δεκτή η προσφυγή μας κατά της απορριπτικής διάταξης του αρχικού Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου. Επίσης, έγινε δεκτή από την Εισαγγελία του Αναθεωρητικού του Στρατοδικείου Αθηνών η προσφυγή μας κατά της διάταξης που απήλλασσε του λιμενικούς, διατάζοντας παράλληλα την συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ EVIAZOOM.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA