Ελεύθερος ο Φλώρος με εγγύηση 50.000 ευρώ - Είχε αποφυλακιστεί παράνομα πέρυσι από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ελεύθερος ο Φλώρος με εγγύηση 50.000 ευρώ - Είχε αποφυλακιστεί παράνομα πέρυσι από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας!

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση ότι μένει ελεύθερος ο Αριστείδης Φλώρος έπειτα από όλα όσα είχαν συμβεί πριν ένα χρόνο με την παράνομη αποφυλάκιση του με απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας...

To πενταμελές Εφετείο Αθηνών που εκδικάζει την υπόθεση της Energa, σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθετη εισήγηση του Εισαγγελέα, δέχτηκε ομόφωνα την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, με εγγύηση 50.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΛΑΓΗΕ (δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου).

Επίσης έχει καταδικαστεί και σε ποινή 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για 11 βαρύτατες κατηγορίες σε ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Αριστείδης Φλώρος, για το στήσιμο της παράνομης αποφυλάκισής του με πλαστά πιστοποιητικά από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας, το οποίο και αποκαλύφθηκε από τα δημοσιεύματα, με αποτέλεσμα ο Άρειος Πάγος να κινηθεί ταχύτατα και να τον ξαναοδηγήσει στη φυλακή.

Μάλιστα η Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενεργούσε την παράνομη αποφυλάκιση, είχε σαφείς ενδείξεις για εμπλοκή μιας τουλάχιστον Δικαστικής Λειτουργού, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε ποτέ το τελικό αποτέλεσμα των ερευνών, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί της Χαλκίδας που τον αποφυλάκισαν παράνομα, δεν ελέγχθησαν ποτέ από τον Άρειο Πάγο. (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ)

Συγκεκριμένα οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Αρ. Φλώρου, η απόφαση έρχεται μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) που όριζε ισόβια κάθειρξη, ενώ σήμερα το ανώτατο όριο ποινής ανέρχεται στα 15 έτη, κάτι που ωστόσο διαψεύδεται από άλλους δικηγόρους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου, στον εντολέα τους έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά, και έτσι η πρωτόδικη ποινή των 21 ετών αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη μετά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Το χρονικό της παράνομης αποφυλάκισης Φλώρου πριν έναν χρόνο

Το βούλευμα, με το οποίο, είχε αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας τον Αύγουστο του 2018, εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, στο οποίο δεν συμμετείχαν μόνο Δικαστές, αλλά και Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, (γυναίκα αυτή τη φορά), η οποία μάλιστα πρότεινε ανεπιφύλακτα την αποφυλάκιση του επιχειρηματία, ενός από τους καταδικασμένους για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών στις Φυλακές Χαλκίδας για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).
 

Όπως θα δείτε, στο έγγραφο που είχε δημοσιεύσει το EviaZoom.gr, η συγκεκριμένη Εισαγγελέας που υπηρετεί και εκείνη στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, -το οποίο διοικεί ως Προϊστάμενος εδώ και 6 χρόνια ο Δημήτρης Προκοπίου-, ήταν αυτή που πρότεινε στους Δικαστές να αποφυλακιστεί ο Αριστείδης Φλώρος βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε μία αποφυλάκιση που έγινε με πλαστά έγγραφα και ακυρώθηκε στη συνέχεια μετά από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου που άσκησε έφεση κατά της απόφασης η οποία προκάλεσε πανελλήνιο σάλο και θύελλα αντιδράσεων.
 

Ο μοναδικός περιοριστικός όρος που πρότεινε η Εισαγγελέας για τον επιχειρηματία και έγινε δεκτός από τους Δικαστές ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Έτσι επιβεβαιώθηκε ότι εκτός από τους Δικαστές, είχε γνώση και με συμμετοχή μάλιστα, και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση Φλώρου. 

Μετά τον σάλο που ακολούθησε, υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο, και με μεταμεσονύχτια απόφαση του Εφετείου Εύβοιας, ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

Το επίμαχο έγγραφο για την παράνομη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου που υπογράφει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας με ημερομηνία έκδοσης 31-07-2018:


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ του EviaZoom.gr για την παράνομη αποφυλάκιση Φλώρου, τον Αύγουστο του 2018. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναλαμβάνει την έρευνα για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση Φλώρου από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας - Κακουργηματική δωροδοκία ανάμεσα στα αδικήματα! (ΦΩΤΟ)

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος - Ακυρώθηκε παταγωδώς μέσα στη νύχτα η σκανδαλώδης απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας!

Μετά τον σάλο από τις αποκαλύψεις: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου - «Αόριστη και ατεκμηρίωτη η απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας»

Αποφυλάκιση Φλώρου: «Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου, ουδέποτε τον συνάντησα!», λέει η γιατρός του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»!

Δικαστήρια Χαλκίδας: Με πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

#Δικαστήρια Χαλκίδας Gate: Οργή λαού αλλά και «γλέντι» στα social media για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση Φλώρου! (ΦΩΤΟ)

Αποκάλυψη για την αποφυλάκιση Φλώρου: Με «μαϊμού» γνωμάτευση αφέθηκε ελεύθερος από τα Δικαστήρια Χαλκίδας - «Τα λαμόγια θα το πληρώσουν ακριβά», λέει ο Πολάκης (ΦΩΤΟ)

Δικαστήρια Χαλκίδας: Το ποτήρι ξεχείλισε...! Θύελλα αντιδράσεων για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου - Ανακοινώσεις από κόμματα και δημόσια παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διενεργεί επείγουσα έρευνα!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA